Windows Lite vol ser el Windows més lleuger de la història, una versió trencadora que permetrà portàtils lleugers i amb gran bateria.

 

Encara que ja coneixíem Windows 10 S i abans, també va existir Windows RT. Tots dos van resultar ser un fracàs; encara que Windows 10 S va tenir cert seguiment en el sector educatiu, per la qual cosa es va convertir en una “manera” especial dins de Windows 10.

 

Ara que ens havíem oblidat de tot això, torna a saltar un rumor d’un “Windows Lite”, una versió reduïda de Windows dirigida a portàtils de baix cost; la qüestió és que ve de Brad Sams, un periodista canviat de nom en el sector, així que no és una simple broma del dia dels innocents avançada.

 

Core US, la pròxima evolució de Windows

 

L’interessant és que fins a Microsoft s’adona que el seu cap dol quan es xoca contra el mateix mur una vegada i una altra. Així que Windows Lite adoptarà una filosofia completament diferent. Tant, que ni tan sols serà el Windows que coneixem.

 

Windows Lite estaria basat en Windows CoreUS, la pròxima evolució de Windows; usant la interfície Polaris, Core US serà molt més lleuger i oferirà un rendiment superior. I per a aconseguir-ho, haurà de fer sacrificis, esborrant bona part del sistema operatiu actual.

 

Windows 10 està compost de codi que té ja diverses dècades damunt; Microsoft ha anat construint damunt d’aquest codi cada vegada que llançava una nova versió. La necessitat de donar suport a tecnologies i funcions velles ha obligat a mantenir aquest codi; encara que no serveixi de res per a la majoria d’usuaris.

 

Windows Lite, el Windows més lleuger de la història

 

Amb Core US, Microsoft tindrà l’oportunitat de fer creu i ratlla. I ho aprofitarà per a llançar una nova versió, cridada Windows Lite.

 

Windows Lite només serà capaç d’executar aplicacions PWA i UWP, i per tant estarem limitats al que puguem instal·lar des de la Botiga oficial; ni tan sols podrem executar aplicacions win32 que hagin estat llançades a la Botiga. Això és perquè Core US eliminarà el suport d’apps win32.

 

De fet, Microsoft donarà preferència a les PWA(Progressive Web App), aplicacions web adaptades a l’escriptori; més fàcils de crear ja que poden partir d’una web existent.

 

A canvi, podem esperar que Windows Lite sigui la versió de Windows més lleugera, ràpida i capaç de la història. Estarà “sempre connectat”, com els sistemes dels mòbils, per la qual cosa només haurem de desbloquejar el PC i usar-lo immediatament. Probablement serà compatible amb processadors mòbils com els Snapdragon de Qualcomm; el resultat seran portàtils molt fins, lleugers i que a penes consumeixin.

 

Per a això encara mancada una mica, clar, però aquesta filtració revela quals seran els pròxims passos de Microsoft.

 

Notícia original Omicrono  | “Windows Lite, la nueva versión que intentaría luchar contra Chrome OS”

Leave A Comment