A partir del 12 de novembre de 2018, WhatsApp va eliminar les teves còpies de seguretat més antigues en el cas que portis temps sense actualitzar-les. Tranquil perquè no és un problema tan seriós com sembla o puguis haver sentit, de fet es tracta d’una mesura que només afectarà als usuaris que menys utilitzin l’aplicació, i que portarà més beneficis que una altra cosa.

 

En qualsevol cas i perquè no quedi cap tipus de dubte, anem a explicar-te per què va a prendre Google aquesta mesura i què va a passar. També et direm què repercussió té exactament en les teves còpies de seguretat i com assegurar-te de no perdre els teus vídeos, fotos i converses.

 

Tal com van informar des de la pròpia aplicació: a partir del 12 de novembre de 2018, les còpies de seguretat de WhatsApp ja no explicaran per a la quota d’emmagatzematge de Google Drive. Fins ara, quan feies una còpia de seguretat en el núvol de Google l’espai que ocupés se’t descomptava del total que t’ofereix Google de forma gratuïta, alguna cosa que a partir d’ara deixarà de passar.

 

Això vol dir que les còpies de seguretat de WhatsApp ja no ocuparan espai en Google Drive, que és on els usuaris de Android poden allotjar per defecte unes còpies amb totes les seves dades, missatges i fotos. I això serà així independentment de l’espai que ocupin, siguin grans o petites, en cap cas se’t descomptarà aquest espai.

 

El que també va a fer Google és aprofitar l’inici d’aquest pla de còpies gratuïtes per esborrar les còpies de seguretat que portin temps sense actualitzar-se. El lògic és que es tracti d’una mesura per intentar començar des de zero evitant gastar espai d’emmagatzematge en els seus servidors amb dades que ja no s’utilitzin.

 

 

A qui afectarà l’esborrat de còpies de seguretat?

 

Segons han especificat en WhatsApp, les còpies de seguretat de WhatsApp que no hagin estat actualitzades per més d’un any seran eliminades automàticament de l’emmagatzematge de Google Drive. Per tant, aquest esborrat de còpies de seguretat només t’afectarà si portes més d’un any sense fer cap.

 

A més, en tractar-se d’una mesura que només afecta a Google Drive, que els usuaris d’iPhone no han de preocupar-se per gens. Aquesta és una mesura que només pot arribar a afectar a usuaris de Android.

 

Tingues en compte que les còpies de seguretat et permeten recuperar totes les dades, converses i fotos en el cas que, per exemple, canviïs el mòbil o li facis reset a la informació. Això vol dir que el perill al que s’exposen els afectats és el de perdre les dades de totes les seves converses en el cas que iniciïn una nova sessió en un WhatsApp que no té cap còpia de seguretat a la qual accedir.

 

Com evitar que l’esborrat de còpies t’afecti

 

En el cas que portis més d’un any sense fer còpies de seguretat, la qual cosa has de fer per evitar perdre qualsevol dada és realitzar una nova còpia de seguretat avui mateix. Per a això, prem sobre el botó dels tres punts que tens a dalt a la dreta per desplegar el menú d’opcions. En elles elije la d’Ajustos per anar a la configuració de l’aplicació.

 

Ja des dels ajustos, ara busca l’opció Xats que t’apareixerà en segon lloc, i aniràs a una finestra en la qual pots determinar l’acció de la tecla Enter, triar la grandària de font o el fons de pantalla de l’aplicació. També hi ha una altra opció que es diu Còpia de seguretat, prem-la i aniràs al menú per configurar-les.

 

 

El menú és el que tens en la captura. En la part superior se t’informa de quan has fet l’última còpia de seguretat, i si és local o està pujada a Google Drive. Tens també un botó verd en el qual posa Guardar, i que en prémer-ho realitzes una còpia local de les teves converses. Local és que està en el teu mòbil, per la qual cosa si ho formates o canvies de mòbil no podràs recuperar-la.

 

 

Sota tens els ajustos de Google Drive. Prement a Guardar en Google Drive et surt un menú en el qual tries si no vols guardar mai la còpia en el núvol, si només ho vols fer de forma manual en prémer Guardar, o si vols configurar còpies automàtiques diàriament, setmanalment o mensualment.

 

Prement en Compte tries el compte de Google que el seu Google Drive vols utilitzar, és recomanable fer-ho en la mateixa que uses en el mòbil, i a Guardar usant tries si només vols guardar quan estiguis connectat a una WiFi per estalviar dades o si vols utilitzar també la teva connexió mòbil.

 

Notícia original Xataka | “WhatsApp elimina tus viejas copias de seguridad en Android: por qué lo hace y cómo asegurarte de que no te afecte”

Leave A Comment