Chrome és el navegador més usat, però també disposa del seu propi catàleg d’aplicacions. A través de Google Chrome Lab ens arriba Squoosh, un editor gràfic gratuït de Google, que funciona en el navegador.

 

No solament és compatible amb Chrome. També funciona amb altres navegadors, inclosos els de el mòbil.

 

Squoosh és un editor gràfic online molt senzill d’usar, i bastant bàsic. Però té una característica important: és extremadament ràpid. De fet sembla una aplicació executada de forma local. Pots veure com funciona en el vídeo d’obertura de la notícia.

 

Accedeixes a Squoosh a través de la seva pàgina web, des de qualsevol navegador en qualsevol dispositiu. Pots usar les imatges d’exemple que ja estan precargadas, per provar-ho, o pujar una del teu ordinador o mòbil.

 

Squoosh té dues funcions principals: comprimir una imatge, i canviar-la de grandària. Totes les eines estan a la zona dreta de la pantalla.

 

Disposes de diversos algorismes de compressió com MozJPG, OptiPNG, etc., per comprimir la foto sense perdre molta qualitat. El millor de tot és que pots veure el canvi de la imatge en temps real, lliscant una barra per la pantalla. Així pots comprovar si es perd molta qualitat en comprimir:

 

 

 

També és possible ajustar la qualitat de la compressió, i la paleta de colors. Quan acabes, solament queda descarregar la imatge modificada.

 

Com hem comentat, és una eina senzilla però molt eficient i ràpida. I, sobretot, molt pràctica, en poder comprovar els canvis de l’algorisme de compressió, en temps real. Molt espectacular!

 

Squoosh ha estat creada per Google ChromeLabs, una divisió de Google que es dedica a experimentar amb aplicacions desenvolupades per al navegador Chrome.

 

Entre els seus projectes, que pots consultar en Github (o descarregar el seu codi font), hi ha un editor de text per Chrome i ChromeOS, un filtre que converteix una web en un quadre artístic, eines d’anàlisis, ajuda a la programació, i molt més. Un bon exemple de les cada vegada més versàtils aplicacions que ens proporciona el núvol de Google.

 

Notícia original ComputerHoy  | “Google lanza Squoosh, un editor de imágenes gratuito para Chrome”

Leave A Comment