A mesura que s’estén l’ús d’Internet, creixen també les amenaces que intenten penetrar en el nostre PC. Guerres i atacs cibernètics, nous enganys, batalles de botnets i atacs de ransomware com WannaCry, han sembrat el caos aquest any 2017.

Els virus xantatgistes coneguts com ‘ransomware’ van ser un dels perills més temuts per molts durant aquest any: aquestes amenaces van xifrar les dades de milers d’ordinadors i van demanar un rescat als seus amos per recuperar-los. Un negoci molt rendible per als criminals.

Microsoft és conscient que Windows suposa una primera barrera d’entrada, i per això ofereix un antivirus gratis i un tallafocs bàsic per frenar les amenaces més crítiques: programari espia, phishing, troyanos, etc. Amb l’actualització Windows 10 Creators Update, ha millorat la seguretat i l’ha agrupat al nou Centre de Seguretat de Windows Defensar, des d’on pots gestionar l’antivirus, el tallafocs, el filtre SmartScreen contra el phishing, o el control parental.

De la mateixa manera, amb l’última actualització de Windows 10 Fall Creators Update incorpora una eina contra el ransomware perquè no perdis tots els teus fitxers si t’ataca: una carpeta segura a la qual només tu pots accedir. És alguna cosa que ja ofereixen algunes signatures tecnològiques, com per exemple Samsung en els seus últims mòbils Galaxy.

És una protecció bàsica que funcions per a un ús casual del PC. Però al moment en què comences a descarregar contingut, a visitar fòrums i xarxes socials i a navegar per pàgines web de tot tipus, és recomanable instal·lar un antivirus especialitzat de tercers.

La primera decisió és òbvia: antivirus gratis o de pagament? Per a un ús quotidià del PC pot servir perfectament un antivirus gratuït com els quals veuràs a continuació, encara que si cerques mesurades de seguretat addicionals, com a protecció en temps real, xarxes privades virtuals, etc., potser et convingui un antivirus de pagament.

 

1) Avast Free Antivirus 2017

Avast és un dels antivirus gratuïts que pots descarregar més populars dels últims anys, i aquesta tendència va a continuar, perquè segueix millorant dia a dia.

El primer que sorprèn de Avast Free Antivirus 2017 és que, malgrat ser gratis, és un sistema de protecció global que cobreix tot tipus d’eines i funcions, més pròpies del programari de pagament.

Hi ha un escut d’arxius, correu electrònic i pàgines web. Neteja el navegador, crea discos de rescat, i comprova si les aplicacions necessiten actualitzar-se. Disposa de antiphishing, antiramsonware, gestor de contrasenyes, i xarxa privada virtual. Però algunes d’aquestes opcions només estan actives si tens la versió de pagament. Per exemple, el tallafocs, el antiphishing, la xarxa privada virtual o el solucionador de problemes no funcionen amb la versions gratuïta. Per sort, conserva totes les opcions importants de protecció i escut.

Avast Free Antivirus 2017 estrena algunes novetats. La interfície ha estat redissenyada perquè des de la mateixa pantalla puguis accedir a funcions relacionades. Un còmode menú lateral dóna accés a totes les eines. És molt lleugera i les revisions mèdiques són ràpides.

 

 

2) Bitdefender Antivirus Free 2017

Si apostes per descarregar un antivirus gratuït observaràs que cada vegada inclouen més funcions i eines, però al mateix temps cada vegada són més complicats d’usar. Anàlisi, configuració i presa de decisions que de vegades cal triar sense saber el que estàs fent.

L’alternativa a aquesta filosofia d’ús és Bitdefender Antivirus Free 2017, l’antivirus gratis per Windows que funciona solament.

Portava temps sense actualitzar-se, però per fi ho ha fet fa uns mesos, modernitzant la seva aparença. No solament apareix en els primers llocs en els índexs de detecció de AV-Test o AVComparatives, sinó que a més funciona pel seu compte i els usuaris amb prou feines han de fer gens. El seu únic hándicap és que està en anglès, però és molt senzill d’usar.

 

 

3) AVG Antivirus Free 2017

Encara que Avast va comprar AVG fa uns mesos per 1300 milions de dòlars, han compartit tecnologies però en la pràctica tots dos antivirus segueixen funcionant de forma independent.

Segons els tests AVG Antivirus Free 2017 té un índex de detecció de malware lleugerament més baix que Avast, però a canvi consumeix menys recursos de l’ordinador, la qual cosa ho converteix en una bona opció si buscar descarregar un antivirus gratis para PC.

Quan ho instal·les obtens la protecció completa durant un mes, però la versió gratuïta només ofereix la protecció bàsica: virus, spyware, revisió mèdica d’enllaços, descàrregues i arxius adjunts del correu. És suficient per a un ús quotidià de l’ordinador. Si busques la màxima protecció la versió pago afegeix protecció antihackers, banca i compres més segures, bloqueig de spam i phishing, i protecció de smartphones.

 

 

4) Sophos Home

En 2017 està donant molt que parlar Sophos, un antivirus professional pensat per a les empreses, que ha llançat una versió domèstica gratuïta del seu antivirus cridada SophosHome.

Sophos Home inclou diverses sofisticades funcions d’administració que no solen trobar-se en els productes antivirus gratuïts d’ús domèstic. Funciona d’una forma una mica diferent a la resta. En primer lloc has de crear un compte gratuït, i quan t’identifiques associes el teu ordinador a aquest compte, i ja et deixa descarregar l’antivirus.

Sophos ofereix protecció contra virus, malware, ransomware, phishing, i altres amenaces. És el mateix motor de protecció que usen les empreses, així que la seva eficàcia està garantida. Té una característica que no està present en altres antivirus gratuïts, i que pot ser d’utilitat per a moltes persones: un control parental de pàgines web.

 

 

5) Panda Free Antivirus 2017

Encara que ha estat superat per altres antivirus en alguns aspectes com el rendiment, aquest clàssic antivirus espanyol segueix estant entre els millors i més fiables del món, i una gran alternativa si busques un bon antivirus gratis.

Colla Free Antivirus 2017 és un antivirus lleuger. No necessita actualitzacions i detecta el malware usant dades compartides per la Intel·ligència Col·lectiva de Panda, una xarxa formada per tots els usuaris.

Destaca especialment perquè funciona enterament en el núvol, així que la seva instal·lació és molt lleugera i consumeix pocs de recursos a l’hora de funcionar. No obstant això, en algunes tasques de revisió mèdica es fa notar més que la competència. La seva interfície és molt original i còmoda d’usar, i en funcionar en el núvol s’actualitza solament, de forma constant. En els test de virus la seva puntuació baixa perquè dóna alguns falsos positius amb més freqüència que la competència, però a l’hora de protegir es manté a l’altura dels millors antivirus gratuïts de 2017 per Windows.

 

 

6) ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall

ZoneAlarm és una companyia molt coneguda que va triomfar fa uns anys amb el seu popular tallafocs gratuït. A mesura que el tallafocs s’ha inclòs de sèrie en routers o en el propi Windows ha hagut d’evolucionar, per no perdre presència al mercat.

Ara ofereix una solució completa d’antivirus gratuït i tallafocs que es diu ZoneAlarm FreeAntivirus + Firewall. Inclou protecció en temps real, escanejo de virus, tallafocs, control d’aplicacions per detectar programari maliciós, i protecció d’identitat per evitar el phishing i el ransomware.

És molt com d’usar, gràcies a les pestanyes que donen accés a les diferents eines. Dins de cada apartat accedeixes a les seves configuració, i pots engegar anàlisis manuals. A més les proteccions es poden activar o desactivar amb un simple botó.

 

 

7) 360 Total Security

360 Total Security és un altre dels antivirus més destacats de l’any. Funciona correctament des de Windows 7 fins al més recent Windows 10. Amb una interfície molt senzilla i fàcil d’usar.

Aquesta antivirus utilitza cinc motors, entre ells 360 Cloud Engine (a càrrec de Qihoo, la companyia darrere de Total Security), QVMII, Avira i Bitdefender. Encara que no és recomanable usar tots els motors alhora, perquè el consum de memòria RAM és excessiu, i el de bateria també. No obstant això, utilitzant solament dos o tres té un rendiment més normal.

Compta amb un descifrador de ransomware, editor de registre, un firewall, protecció de documents, sandboxing i a més, ofrece la possibilitat d’instal·lar una extensió de 360 Total Security per al teu navegador. D’aquesta forma l’antivirus t’alertarà si t’endinses en pàgines sospitoses, si tens actualitzacions pendents, etc.

 

8) Avira Free Antivirus 2017

Més de 500 milions d’usuaris han descarregat alguna vegada un dels antivirus de Avira, la qual cosa ens dóna una idea de la seva popularitat. Durant els últims anys ha estat un dels millors antivirus gratuïts para PC, i aquesta etiqueta es manté en 2017.

Avira Free Antivirus 2017 es compon d’un potent antivirus i un tallafocs. Altres eines que si estan incloses en altres antivirus gratuïts, com la protecció web o del correu electrònic, així com la Manera Jugo, estan desactivades, perquè són de pagament.

És possible associar un compte a la app de Android, per vigilar tots els teus smartphones.

Com a antivirus gratuït Avira Free Antivirus 2017 és molt sòlid i eficient, però no inclou eines extres. Cal instal·lar-les aparti com a programes independents. Existeix una gran selecció que inclou un navegador segur anomenat Avira Browser, una extensió de Chrome per protegir-te durant les compres, i fins i tot una xarxa privada virtual gratuïta.

 

 

 

Notícia original genbeta.com | “Los mejores antivirus gratis de 2017 para tu PC con Windows

Leave A Comment