YouTube va anunciar la setmana passada que prendria cartes en l’assumpte per reduir l’impacte que té la seva plataforma a la infraestructura d’Internet a Europa. Aquesta decisió no va passar per reduir la qualitat visual com va fer Netflix o Amazon Prime Video, sinó que la companyia va ajustar la nostra preferència de qualitat a una resolució estàndard de 480p (SD). Per ara aquesta decisió només s’havia d’emprar a Europa, però a causa que el coronavirus és ja una pandèmia global, aquestes restriccions s’han ampliat a la resta del món i començaran a ser visibles en els pròxims dies.

 

 

Això tampoc és que ajudi molt, i és que un cop entris a un vídeo, podràs forçar manualment el canvi a una resolució de més qualitat, per la qual cosa YouTube creu que molta gent no se’n adonarà d’això i deixaran la qualitat visual per defecte ajudant així a alleujar pressió sobre els proveïdors d’Internet.

Fins ara, cap país ha presentat interrupcions generalitzades del servei de connexió a Internet, tot i passar més d’una setmana amb tothom multiplicant l’amplada de banda utilitzada pels videojocs, aplicacions de missatgeria instantània, aplicacions de videoconferència, teletreballant, i no ens oblidem del Pornhub gratuït clar, pel que no està clar per què totes les empreses segueixen retallant els seus serveis. Ja sabeu, val més prevenir que curar, encara que les infraestructures no han presentat cap problema durant el confinament.

 

Notícia original de El chapuzas informático | » YouTube tria una qualitat predefinida dels seus vídeos a SD (480p) per a tothom.»

Leave A Comment