A l’hora de compartir arxius que passin ja una mica de la mitjana de petits vídeos o grups de fotos, la tasca es complica més perquè no és precisament una cosa que puguem fer amb un email o través de WhatsApp, Telegram o altres apps de missatgeria.

Si vols transferir arxius de diversos gigues d’ara endavant i a més gratis, tens unes quantes opcions, i poques trobaràs tan simples i eficients com Wormhole. Només necessites el teu navegador, copiar un enllaç i no passar-te de 10 GB

Envia arxius xifrats amb enllaços que expiren en 24 hores

Wormhole és molt fàcil d’utilitzar, només has d’arrossegar l’arxiu que vols enviar a la finestra de l’app i compartir l’enllaç amb la persona que l’ha de descarregar. També compten amb una app per a Windows, si prefereixes aquesta opció.

Pots compartir l’enllaç fins i tot abans que acabi la pujada i xifrat, i també pots mirar una vista prèvia dels arxius durant el procés. És important destacar un parell de coses: si els arxius són de 5 GB o menys, aquests passaran 24 hores en els servidors de Wormhole: es pugen a ells i des d’aquí es descarreguen.

Amb arxius d’aquesta mida, en les nostres proves vam obtenir una velocitat de descàrrega de 10 MB per segon de mitjana. Ara, si els arxius són de més de 5 GB fins a 10 GB, Wormhole utilitza una connexió P2P, de manera que els arxius no es pugen als seus servidors sinó que es transmeten directament des del teu ordinador a l’ordinador de l’usuari que descarrega.

Això vol dir que d’una banda, hauràs de mantenir la finestra de Wormhole oberta fins que l’usuari pugui descarregar l’arxiu que transmets, i, d’altra banda, amb aquest mètode vam obtenir velocitats de descàrrega molt més lentes: sobre els 150 KB per segon .

Sigui com sigui, és una interessant alternativa. És gratuïta i té un límit molt més alt que opcions com WeTransfer, per exemple. No obstant això, si busques alguna cosa similar, sense límits de grandària i més ràpid, fes un cop d’ull a JustBeamIt, un altre servei similar de què hem parlat abans.

Noticia original: Genbeta

Leave A Comment