Males notícies per a molts usuaris de Windows 10. Sembla que no tots podrem actualitzar a Windows 11. Microsoft vol que aquesta nova generació de Windows sigui un abans i un després en la història del seu sistema operatiu. Com se sol dir: «no es pot fer una truita sense trencar alguns ous.

 

Presumptes requisits de Windows 11

 

Pel que sabem fins ara, aquests podrien ser els requisits de Windows 11:

 

Requisitos de Windows 11

 

Si tenim raó, això suposaria una gran selecció a nivell mundial. Secure Boot és obligatori des de 2013 amb Windows 8. TPM 2.0 és obligatori en els equips des 2016 en els equips amb Windows 10 preinstal·lat.

 

L’exigència de TPM 2.0 (mòdul de plataforma de confiança) és probablement la que a més gent deixarà al camí per ser la més recent. Si bé és cert que els fabricants podien utilitzar-ho des d’abans de 2016, fins llavors no era obligatori i és poc probable que el teu equip d’abans d’aquesta data tingui aquest mòdul.

 

Com saber si tinc TPM 2.0?

 

Podem comprovar si el nostre PC té TPM 2.0 de manera molt senzilla en molt pocs passos. Per a això, feu el següent:

 

  1. Escriviu «Executar» en la recerca de Windows i premeu sobre la seva icona o, si no, accediu mitjançant la drecera Windows + R .
  2. Escriviu la comanda tpm.msc i executeu.
  3. Comproveu a la part inferior dreta de la imatge que teniu la versió 2.0.

 

TPM en Windows

 

Per què aquests requisits en Windows 11?

 

Encara no sabem si aquests seran els requisits finals tot i que és molt probable a jutjar pels indicis presents. No ens estranyaria que això fos cert i es deu a dos principals motius:

 

El primer és la seguretat i modernització de la plataforma. Quan Microsoft va cancel·lar indefinidament Windows 10X, va prometre dur a Windows 11 algunes «característiques fundacionals» d’aquest. Sospitem que no es referien només a qüestions d’interfície com la nova barra de tasques o el nou menú Inici sinó que volen anar molt més enllà.

 

Windows 10X exigia tant Secure Boot com TPM 2.0 i és probable que els de Redmond vulguin oferir el mateix grau de seguretat mínima en Windows 11. De fet, potser alguna característica futura a implementar no podria fer-se efectiva sense aquests requisits.

 

Pantallazo azul de Windows 10

 

El segon motiu és el rendiment i l’intent d’oferir un estàndard mínim de qualitat. Microsoft vol evitar que se segueixin venent equips amb configuracions com 2GB de RAM i 32GB d’emmagatzematge intern.

 

Windows requereix avui tant de més ús de RAM com de més emmagatzematge per oferir un rendiment decent. Aquests equips ja pateixen moltíssim amb Windows 10 i no són pocs els que opinen que els requisits van haver de canviar fa anys.

 

Alguns usuaris creuen que aquests podrien ser simplement requisits per als OEMs i que no s’exigiran finalment a l’usuari que pretengui instal·lar Windows 11. De moment tot són elucubracions però aquesta és la informació de què disposem a dia d’avui i el que ens mostra el instal·lador de la versió filtrada del Windows 11.

 

És important recordar que Microsoft ha treballat paral·lelament en l’actualització 21H2 de Windows 10 i aquesta rebrà part de les innovacions de Windows 11 a través d’un Experience Pack. Falta per veure fins on arribarà aquest. Estigueu atents a l’esdeveniment del 24 de juny.

 

 

 

Noticia original: Microsofters

Leave A Comment