S’acosta la primera gran actualització de Windows en 2020 i, entre les millores i noves funcions, el que alegrarà als usuaris de sistema és la velocitat. I és que, sembla que Windows 10 May 2020 Update serà més ràpid en unitats HDD.

Aquestes últimes setmanes, hem parlat llargament sobre les actualitzacions de Windows. Les últimes llançades no han estat massa ben rebudes pels usuaris, primer per alguns errors puntuals que feien el sistema més lent i, després, pel retorn de les pantalles blaves de la mort.

A més, fa poc vam descobrir que Windows feia un any interferint amb la seguretat de Google Chrome (des de l’actualització de maig de 2019, de fet), però ha estat arreglat recentment pels de Redmond. Ara, però, tenim bones notícies, ja que l’actualització de maig farà que Windows 10 sigui més ràpid.

 

Els diferents dispositius amb Windows 10 es fan de mica en mica més lents. A mesura que avancen les actualitzacions anuals, les noves funcions poden alentir el sistema de manera significativa. Això és una cosa que Microsoft va intentar abordar amb la versió 1909 de Windows 10 (la de maig de l’any passat).

Microsoft va separar Cortana del cercador de Windows perquè l’ús continu del disc en tasques de lectura i escriptura fos més lleuger, alentint menys el sistema. Amb l’actualització del mes que ve, Microsoft anirà un pas més enllà.

I és que, els de Redmond segueixen afinant Windows Search i, com llegim en Windowslatestvan a millorar l’indexador de fitxers perquè abordi el problema de l’alt ús del disc dur en el procés.

 

Fent això, el sistema sabrà de forma automàtica quan s’està fent un ús excessiu de l’indexador de fitxers, prenent mesures per baixar el ritme i, així, no perjudicar la velocitat de sistema.

 

Això serà un avantatge per als usuaris que tenen el sistema en un HDD (un disc dur tradicional), ja que els temps de lectura / escriptura són substancialment més lents que en un SSD i, per això, aquest tipus d’unitats poden beneficiar-se de la millora.

 

Els usuaris que tinguin un SSD és poc probable que notin una millora en la velocitat de sistema pel fet que ja és una unitat molt ràpida que no pateix problemes amb la indexació de Windows Search, si la unitat està en bon estat, és clar.

Això sí, el que sí que pot experimentar un SSD amb la indexació de Windows Search en certs escenaris és algun alentiment puntual i, per això, quan el sistema vegi que està consumint massa recursos de l’emmagatzematge, limitarà l’activitat de la indexació per evitar col·lapsar la unitat.

Ara, només falta que arribi la nova actualització perquè puguem veure aquesta millora de velocitat de Windows 10 amb un HDD.

 

 

Notícia original de Computerhoy| “Windows 10 serà més ràpid amb la propera actualització.”

 

Leave A Comment