Segur que molts teniu un problema amb l’última gran actualització de Windows 10. El sistema ha decidit que el vostre equip no és digne de rebre l’actualització de Maig 2020, però si teniu sort i l’heu rebut al costat de l’última actualització d’aquest dimarts, notareu que us falten 3 apps que porten 30 anys amb nosaltres.

El codi de Windows 10 és summament intricat. Això és degut al fet que el sistema està construït sobre desenes de milers de línies de codi que es remunten diverses generacions del sistema, i és el motiu pel qual és tan complicat actualitzar-sense trencar alguna cosa.

Això mateix permet que Windows 10 sigui compatible amb programes i jocs que eren compatibles en versions de Windows de fa més de 15 anys, però també complica les coses per a l’equip de suport. I sí, us expliquem això perquè l’última actualització de Windows 10 ha » eliminat » algunes apps natives del sistema.

No us preocupeu, ja que no és res greu (encara que és un cop al cor de moltíssims usuaris de Windows). L’actualització KB4565503 va arribar fa uns dies per solucionar alguns errors importants del sistema, com una vulnerabilitat dels DNS i deixar a la cuneta, a l’almenys de moment, RemoteFX.

 

Bloc de notes, WordPad i Paint són, des de l’actualització 2004, aplicacions opcionals, de manera que no tornaran a estar presents en un PC. El problema ve perquè alguns usuaris que han actualitzat a la versió 2004 alhora que l’última actualització s’han trobat amb què els falten aquestes apps.

El motiu pot ser la suma de les actualitzacions (Windows 10 2004 que les considera no essencials i la KB4565503 que les ha eliminat). A més, hi ha usuaris que, com llegim en Gizmodo, indiquen que no les poden descarregar de la Store.

 

Algunes apareixen a la Store, però la fitxa diu que ja les tenen instal·lades o que necessiten una altra versió de Windows més recent quan no és cert. Un mètode per provar d’instal·lar de nou les apps és anar a configuració, aplicacions, funcions opcionals i buscar l’aplicació que vulguem reinstal·lar.

 

Algunes apareixen a la Store, però la fitxa diu que ja les tens instal·lades o que necessiten una altra versió de Windows més recent quan no és cert. Un mètode per provar d’instal·lar de nou les apps és anar a configuració, aplicacions, funcions opcionals i buscar l’aplicació que vulguem reinstal·lar.

I sí, sabem que si us ha desaparegut Paint o el Bloc de notes només voleu recuperar-los perquè porten dècades amb nosaltres, no perquè els aneu a treure partit. Això sí, no us culpem.

Parlant de les actualitzacions de Windows. Si encara no heu pogut actualitzar a Windows 10 2004, que sapigueu que és un error bastant generalitzat. Jo mateix sembla que no sóc digne d’instal·lar la compilació en el meu PC personal (i7 7700K, GTX 1080 i 16 GB de RAM). Si us passa alguna cosa semblant, cal seguir esperant …

Leave A Comment