Microsoft està preparant grans canvis per l’aspecte i interfície de Windows 10. Ja coneixem les noves icones de l’Explorador d’arxius que arribarà a 21H2, i també sabem que hi haurà un disseny més modern de la barra de tasques i de el menú d’inici. No obstant això, ara hi ha una nova funció a nivell d’interfície que no coneixíem.

L’última build de Windows 10 llançada fa uns dies al canal Dev inclou interessants canvis al menú de la barra de tasques, una de les funcions més usades de el sistema operatiu. El canvi afecta el comportament i a les opcions que ens mostra el sistema quan fem click dret en alguna cosa que tinguem obert a la barra.

Nova opció per Accedir més Ràpid a carpetes recents

En l’actualitat, quan fem click dret en programes com el Bloc de notes o Word, ens apareix un llistat amb els arxius que hem obert recentment a aquest programa, la qual cosa és útil per tornar ràpidament a arxius recents. Si anem a aquests arxius i fem clic esquerre, aquests s’obren, però si fem click dret, apareixen més opcions.

Entre aquestes opcions a el fer de nou click dret en els arxius trobem la possibilitat d’obrir o imprimir l’arxiu, així com ancorar o desanclarlo de la llista de recents. Al seu torn, també podem conèixer les propietats de la mateixa, donant informació sobre la seva mida o la ruta on es troba.

Ara, trobar la ruta serà més fàcil, ja que Windows 10 comptarà de manera nativa amb l’opció d’Obrir ubicació de l’arxiu, gràcies a la qual anirem directament a la carpeta en la qual es troba sense haver de buscar-manualment.

Menys opcions de personalització amb Windows 10 sense activar

Al seu torn, una altra novetat que Microsoft està provant és la d’eliminar opcions que apareixen quan fem clic dret a la barra de tasques. Així, desapareixerien les opcions de mostrar els botons, elements de Recerca, Vista de tasques i teclat tàctil. Aquestes opcions seguiran estant disponibles, però caldrà anar a menú de configuració per canviar-les. Aquest canvi busca reduir la quantitat d’elements que apareixen en pantalla quan fem clic dret a la barra.

Això pot semblar positiu per fer més còmoda la personalització, però la veritat és que en realitat s’està impedint accedir a aquestes funcionalitats als que no tinguin activat el sistema operatiu. Si no tens una llicència per activar Windows 10, no és possible accedir a la part de personalitzar la Barra de tasques dins de menú de configuració, de manera que no podràs amagar cap d’aquests tres botons.

Això se suma a altres opcions que només poden configurar aquí, com l’opció de mostrar text a la banda de les icones o la ubicació de la barra de tasques. Utilitza Windows 10 sense llicència és legal i no hi ha cap problema a nivell de rendiment, però sí que es limiten algunes opcions de personalització com passa amb els botons de la barra de tasques a partir de 21H2, que arribarà a la fi de 2021.

Notícia original: ADSL Zone

Leave A Comment