Windows 10 May 2020 Update, o el que és el mateix, Windows 10 2004, ja fa un parell de mesos que va ser alliberada, i no obstant això, segueix bloquejada en molts dispositius degut a la seva llarga llista de problemes inicials, molts dels quals encara no tenen solució.

 

El més recent que s’afegeix a la llista és un bug relacionat amb la connexió a Internet. Múltiples informes d’usuaris assenyalen que l’indicador de connexió de xarxes està reportant que no tenen connectivitat a Internet, tot i que poden fer servir el navegador per accedir a la web.

 

Connexió en unes aplicacions i en altres no

 

 

El problema aquí, a més de ser una molèstia, és que encara que el missatge no reflecteix realment que no es tingui accés a Internet, les connexions dels components de sistema a serveis de Microsoft creuen que de veritat no hi ha connexió i aplicacions com per exemple, Office 365, mostren un missatge similar i no poden ser utilitzades.

 

Per tant, encara que l’usuari pugui connectar-se a Internet i obrir pàgines des del navegador, pot ser que altres aplicacions com Steam, Spotify, Office, etc. No puguin connectar-se i bàsicament quedin inservibles.

Microsoft està al corrent d’aquest problema i, tot i que s’espera una solució en la pròxima actualització acumulativa de Windows 10 2004, de moment segueix sense estar solucionat.

 

Si t’afecta aquest error, pots provar aquesta solució

 

L’error es troba en l’indicador d’estat de la connexió de xarxes de sistema, un component de Windows 10 que periòdicament es connecta a la URL http://www.msftconnecttest.com/connecttest.txt per determinar si hi ha connexió a Internet. Depenent del resultat, l’indicador mostrarà un missatge que diu “Accés a Internet” o un que diu “No connectat”.

 

Per solucionar aquest bug temporalment és possible editar el registre de Windows perquè l’indicador detecti la connexió a Internet correctament. El que has de fer si et veus afectat per aquest error és:

 

 

  • Obrir el Registre de Windows: pressiona la Tecla de Windows + R, escriu “regedit” (sense cometes) i pressiona Enter.
  • Navega fins HKEY_ LOCAL_ MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ NlaSvc \ Paràmetres \ Internet
  • Fes click dret sobre “EnableActiveProbing” i després a “Modificar”
  • Canvia la Informació de valor de “0” a “1”
  • Reinicia el teu ordinador

 

Notícia original de Genbeta   |   Windows 10 2004 té un nou error que limita la connexió a Internet, així ho pots solucionar

Leave A Comment