Les xarxes de telecomunicacions estan suportant un trànsit molt superior al considerat com a normal. Sense anar més lluny, el tràfic de WhatsApp a Espanya s’ha multiplicat per cinc des de l’inici de l’emergència sanitària pel coronavirus. Aquest és el servei més utilitzat en condicions normals, però també en aquest tipus de crisi. Per aquesta raó, tant WhatsApp com altres serveis estan realitzant ajustos per evitar el col·lapse de les seves xarxes. Aquest cap de setmana vam conèixer que WhatsApp havia començat a limitar algunes funcions per evitar el col·lapse i ens preguntem si afecta Espanya.

 

Res més declarar-se l’estat d’alarma a Espanya, Movistar, Orange, Vodafone, MásMóvil i Euskaltel van haver de demanar ajuda als seus clients. Sense anar més lluny, l’ús del mòbil havia augmentat al voltant d’un 50% en la veu, i un 25% en les dades. Per aplicacions, WhatsApp s’ha multiplicat per 5 en els últims dies i Skype i Webex s’han multiplicat per 4.

 

A més d’això, la Comissió Europea va parlar amb els principals proveïdors de vídeo en streaming perquè reduïssin la qualitat de les seves emissions i ajudaran a reduir el trànsit. Això ho van seguir empreses com Netflix, YouTube, Amazon Prime Vídeo i xarxes socials com Facebook o Twitter. Altres com PlayStation, van limitar la velocitat de les seves descàrregues. Ara, toca conèixer el que ha pensat WhatsApp.

Primeres limitacions de WhatsApp a l’Índia

De moment, la decisió de WhatsApp no afecta Europa ni a Espanya, quedant únicament limitada a l’Índia. No obstant això, això posa les bases perquè pugui acabar arribant tard o d’hora als usuaris dins de les nostres fronteres. Segons es va confirmar durant el cap de setmana, l’aplicació de missatgeria instantània ha començat a limitar la durada dels Estats de WhatsApp.

 

 

Concretament, ja no podem pujar vídeos als Estats de WhatsApp de més de 15 segons de durada. Això està pensat directament per evitar el col·lapse dels servidors de xarxes i, per tant, evitar que WhatsApp deixi de funcionar en el pitjor moment possible. Per ara, l’aplicació està resistint bastant bé l’augment de trànsit..

 

 

 

Aquesta mesura és temporal i la funcionalitat completa serà restaurada quan la situació torni a la normalitat. Mentrestant, els usuaris hauran d’estar preparats per a mesures d’aquest tipus que es poden anar adoptant en les pròximes hores i dies en les aplicacions i serveis més utilitzats d’Internet. Garantir el funcionament de les xarxes està per sobre de tota la resta.

 

 

Notícia original de adstzone | “WhatsApp limita algunes funcions per evitar el col•lapse ¿a Espanya?”

Leave A Comment