El servei de missatgeria instantània WhatsApp , així com les xarxes socials de Instagram i Facebook presenten problemes de funcionament en diversos països d’Europa, Àsia i Amèrica, segons l’han donat a conèixer diversos usuaris de Twitter. La caiguda ha durat aproximadament dues hores i, a poc a poc, les plataformesestan reprenent la normalitat.

Des de poc abans de les 13h, cap de les aplicacions de Mark Zuckerberg ha deixat als seus usuaris pujar ni visualitzar cap publicació. Els internautes han manifestat les seves queixes al Twitter , ja que era de les poques xarxes socials que funcionaven.

La pàgina Downdetector.org , des de la qual es pot comprovar si qualsevol servei en línia està funcionant, exposa que en les últimes hores hi ha hagut un augment de queixes del 2500%, el que confirma els importants errors. De moment es desconeixen les causes de la caiguda mundial .

Les alarmes s’han encès per partida doble ja que és el segon error massiu en menys d’un mes . El anterior, registrat el 13 de març , Facebook va informar un dia després de l’incident que la caiguda no estava relacionada amb el ciberatac de tipus “DDoS”, “atac denegació de servei”, que ocorre quan es produeix un augment abusiu de demanda de connexions .

Així mateix, la xarxa també va tenir una altra caiguda al novembre, atribuïda a un “problema del servidor”, i una altra al setembre, a causa de “problemes de la xarxa”.

Tot i que a Espanya, el 90% dels internautes utilitzen WhatsApp, segons la CNMC, hi ha vida més enllà de la icona verda. Hi multitud de plataformes que compleixen aquestes necessitats socials de comunicació. Telegram seria l’equivalent al sistema de missatgeria i Signal és una altra opció que recomanes els experts en seguretat.

 

Caiguda de Whatsapp

 

 

Caiguda d’Instagram

Leave A Comment