Ja són cada vegada més els dispositius que incorporen l’USB Tipus C, però hem d’anar amb precaució amb aquest nou connector.

 

Si t’has comprat un smartphone recentment o un nou model de mac probablement ja coneguis l’USB-C. Es tracta d’un nou connector que cada vegada s’incorporarà en més dispositius de nova generació.

 

En 2016 ja apuntaven al fet que anava a ser el port del futur, i podem dir que cada vegada és més el del present.

 

És important que sàpigues que aquest USB Tipus C té alguns problemes, i abans de comprar-te un cable amb el nou connector llegeixis aquest article.

 

  • Usar el cable equivocat pot danyar el teu dispositiu: ficar un cable amb connector USB Tipus C a un port USB Tipus A pot espatllar el teu dispositiu. El problema està especialment en els cables antics que tenen un connector USB Tipus A en un extrem, i un USB Tipus C en un altre; el dany pot causar-ho la càrrega ràpida del nou connector, ja que un dispositiu amb USB A pot ser que no ho aguanti. Això sí, la majoria de cables de qualitat no et donaran aquest problema, ja que estan fabricats per prevenir-ho. Si optes pel cable que et ve amb el telèfon no hauries de tenir problemes.

 

  • No tots els USB Tipus C són iguals: A diferència de l’USB Tipus A, l’USB Tipus C no sempre és igual. La qüestió està que els fabricants desenvolupen molts models alternatius ja que l’USB Tipus C permet afegir noves funcionalitats, però has de comprovar que sigui compatible amb els teus dispositius.

 

  • Tindràs molts cables que no podràs usar: El tercer i últim problema és que molts dels teus cables ja no seran compatibles amb el port del teu ordinador, per exemple. És cert que podries reemplaçar-los tots per tenir el connector Tipus C, però això et sortiria bastant car. Una altra opció és comprar adaptadors, pots adquirir-los per internet i són petits, econòmics i senzills. No obstant això, has d’assegurar-te que fins i tot l’adaptador sigui compatible amb la funció que vols. Per això, si vas a endollar molts dispositius diferents, et recomanem comprar un adaptador multipuerto; és molt més còmode perquè solament hauràs d’endollar un cable al teu ordinador, i tindràs múltiples funcions.

 

Però, no tinguis por d’usar un cable amb connector USB Tipus C, tan solament es tracta de saber quin comprar. Una bona opció són els cables Amazon Basics; no solament és econòmic, sinó també t’assegures que sigui USB 3.1, que és molt més útil.

 

 

Notícia original TICbeat | “USB Tipo C: tres problemas que podría darte si no tienes cuidado”

Leave A Comment