La confusió al voltant dels estàndards USB augmenta amb l’arribada de la nova USB4. Un nou estàndard més ràpid, amb una millor gestió de vídeo i compatibilitat opcional amb Thunderbolt 3.

 

Apple acaba d’anunciar el seu primer processador, el M1 ARM, que integra el nou USB4 o 4.0. Aquest anunci augura una nova sèrie de dispositius compatibles amb aquest nou estàndard que arribaria a les botigues en breu, així com els que integren els processadors Intel de 11a generació.

 

Entre l’USB 3.0, 3.1, 3.2 i ara l’USB 4.0 és fàcil perdre’s, però les especificacions d’aquesta nova tecnologia parlen per si sols. El nou estàndard USB 4 tindrà tres avantatges principals sobre l’antic d’USB.

 

Per començar l’USB 4.0 duplica el rendiment del 3.2 i puja a un màxim de 40 Gbps si s’utilitza amb un cable certificat. Al comptar amb dos carrils dins el cable, la velocitat es multiplica arribant a taxes que fins ara no havíem vist. L’USB 4.0 tindrà tres tipus de velocitats i s’adaptarà segons els dispositius connectats, aquestes seran 10 Gbps, 20 Gbps i 40 Gbps, de manera que els cables de versions anteriors Tipus-C seguiran sent compatibles.

 

D’altra banda, l’USB 4.0 admetrà Display Port 2.0 en el seu mode alternatiu, pel que es podrà comptar amb una resolució de vídeo 8K a 60 Hz amb color HDR 10. Algunes implementacions, no totes, funcionaran en dispositius Thunderbolt 3, d’aquesta forma la seva compatibilitat supera les dels seus predecessors. Una bona notícia per a tots, especialment per als usuaris que vulguin jugar mitjançant la connexió d’una eGPU (targeta gràfica externa).

 

Parlant de la transmissió de vídeo, el port USB li assignarà l’ample de banda corresponent a aquesta tasca i deixarà la resta per a altres usos. Això vol dir que si el vídeo només necessita el 20% de l’ample de banda per gestionar el seu monitor de 1080p, l’altre 80% estarà lliure per a transferir arxius des del seu SSD extern.

 

Totes aquestes especificacions l’han coronat com el nou connector universal per a PC, Mac i Intel Thunderbolt 4. L’última presentació d’Apple augura l’arribada en pocs mesos dels primers dispositius de la poma amb aquest nou estàndard, així com la resta de marques que utilitzin els processadors Intel de 11a generació. 2021 serà l’any en què s’acabi d’enlairar l’USB 4.0.

 

 

Notícia original de Computer Hoy – USB 4: Así es el nuevo estándar que unificará la conectividad Mac, PC y móviles

Leave A Comment