AMD fa un temps que plantejant una estupenda competència per a les propostes d’Intel. Primer ho va fer amb els seus Ryzen 3000 per a PC de sobretaula i més recentment ho ha fet amb els Ryzen 4000 per a portàtils.

Intel ja havia plantejat la seva primera resposta amb els nous Comet Lake-H per a portàtils, però una sèrie de diapositives filtrades semblen revelar que aviat tindrà nous processadors de sobretaula. Els Intel Core i910900K seran protagonistes: arriben a 5,3 GHz de freqüència de rellotge i disposen de 10 nuclis i 20 fils d’execució per lluitar contra aquests AMD Ryzen que cada vegada els estan posant les coses més difícils. Hi ha més dades filtrades, però apunten encara més lluny, al llançament dels futurs Tiger Lake de 10 nm.

 

Més fusta, és la guerra

Les dades procedeixen de Videocardz, on han confirmat l’existència de almenys tres nous processadors d’Intel: els Core i9-10900K, els Core i7-10700K i els Core i5-10600K, que pertanyerien a la família Intel Comet Lake-S.

 

https://www.compsaonline.com/wp-content/uploads/2021/09/37_1366_2000.jpg

 

Aquests tres processadors comptaran amb deu, vuit i sis nuclis respectivament i el doble de fils d’execució, però a més joguinejaran amb aquesta barrera dels 5 GHz. En el cas de l’Core i910900K arribaran fins als 5,3 GHz, una cosa que Intel ha aconseguit en els Core i910880HK per a ordinadors portàtils.

En aquell cas només dos dels seus 8 nuclis podien arribar a una determinada freqüència en certes condicions, però pot ser que en aquests micros aquesta freqüència de rellotge s’estengui a més nuclis.

A El Martingales Informàtic ja havien avançat que Intel donarà a conèixer aquests micros el pròxim 30 d’abril al costat d’un nou chipset, l’Intel Z490.

Indicaven fins i tot preus per a aquests models, que rondarien els 500 euros (sense IVA) per al més potent, 390 per al Core i710700K i 260 per al Core i510600K. En poques setmanes podrem confirmar aquestes dades que per descomptat tornaran a posar més interès en aquesta lluita que ara més que mai mantenen Intel i AMD.

Més enllà apareix Tiger Lake a 10 nm

Al teòric llançament imminent d’aquesta família se li suma a l’horitzó l’aparició dels primers models de la família Tiger Lake, que representarà la 11ª generació de processadors Intel Core i que destaca per fer el salt definitiu als 10 nm.

 

Un dels models a aparèixer s’hauria filtrat ja a benchmarks en línia: es tracta de l’Intel Core i7-1185G7, una CPU orientada a portàtils amb quatre nuclis, vuit fils d’execució i una freqüència nativa de 4 GHz.

Amb aquesta configuració no sembla ser un micro especialment ambiciós, però sí que destaca per aquesta nova litografia i també pel canvi a l’arquitectura Willow Cove, un redissenyo destacable de l’actual Sunny Cove utilitzada en els Ice Lake.

Intel ja ens va parlar de Tiger Lake en el CES de 2020 de manera tímida, i encara que sembla que encara haurem d’esperar alguns mesos per veure’ls en acció sí que va quedar clar que els primers processadors d’aquesta família arribarien al llarg de 2020.

 

 

Notícia original de Xataka | “Una filtració revela el nou d’Intel per a PC de sobretaula: fins a 5,3 GHz i fins a 10 nuclis i 20 fils d’execució.”

Leave A Comment