Consells perquè els missatges importants no quedin perduts en la immensitat. Tenir el control del que hem escrit i saber-ho localitzar pot estalviar-nos problemes

De vegades la vida va tan ràpida que no ens prenem el temps d’entretenir-nos a investigar quines possibilitats ens ofereix una aplicació de mòbil. En el cas de les més utilitzades, com WhatsApp, això és especialment útil, ja que podem descobrir funcionalitats que ens estalviaran temps, neguits o fins i tot algun moment de tensió.

En aquest article veurem com arribar fàcilment a aquelles informacions que tenim perdudes entre els milers de missatges dels nostres xats de WhatsApp.

Marcar missatges amb estrella (favorits)
És la típica funció que podem trobar a Twitter, al navegador d’internet o fins i tot als contactes del mòbil. Són aquells ítems que marquem com a favorits per poder accedir-hi més tard amb més rapidesa i facilitat. Doncs a WhatsApp també es pot fer. Només cal mantenir el dit sobre el missatge desitjat i hi apareixeran diverses opcions, una de les quals és una estrella.

 

Tocant l’estrella, aquell missatge passarà a l’apartat de missatges marcats o missatges destacats. Per accedir-hi després, no cal sortir del xat: tocant sobre el nom del contacte que encapçala el xat, podem veure’n la informació, així com l’accés als missatges destacats. Això és especialment útil quan, durant una conversa, ens donen una dada important, com una adreça, un número de compte, etcètera.

Exportar converses senceres
Marcar missatges és molt pràctic per recordar coses puntuals. Però, si esborrem una conversa i no n’hem fet còpia de seguretat, perdrem tots els missatges, incloent-hi els marcats. Per aquest motiu és interessant exportar converses que vulguem conservar, amb la funció d’enviar per correu electrònic.

En Android:

Els usuaris de telèfons amb sistema operatiu Android (Samsung, Huawei, LG, etc.), han de tocar sobre el menú de tres punts que hi ha a la part superior dreta del xat. Una de les opcions és enviar xat via email.

En iPhone:

Els usuaris dels mòbils d’Apple han de tocar sobre el títol o capçalera del xat per accedir a la informació i opcions de la conversa. Hem de triar l’opció exportar xat.

 

 

A partir d’aquí, el procés és el mateix en els dos sistemes. Abans d’enviar-lo per correu, hem d’escollir si l’enviem amb els arxius multimèdia inclosos (fotos, vídeos, notes de veu) o només volem exportar el text. Hem de tenir en compte que si el xat té molts documents enviats i rebuts, tot el conjunt serà massa gran per enviar-ho per correu electrònic. Si això ens passa, haurem de desar manualment els vídeos i fotos abans d’exportar el xat.

Després de decidir si ho enviem amb arxius multimèdia o sense, s’obrirà una finestra d’enviament de correu electrònic amb el xat incorporat i llest per enviar a qui vulguem.

Cercar una informació que hem enviat o rebut
Què passa si només volem una dada concreta i no volem passar per tot el farragós procés d’exportació del xat? Què passa si no havíem marcat aquell missatge com a destacat? Com trobem aquella adreça dels cosins llunyans que hem d’anar a visitar? Esclar, ho podem tornar a preguntar, però quan ja ho hem fet sis vegades, una setena…, fa vergonya. No patim! La casella de cerca trobarà la paraula que vulguem d’entre els contactes o els missatges que tinguem en els nostres xats.

En Android:

A la llista de xats hi ha la icona d’una lupa. Si la toquem s’obrirà la casella de cerca.

 

 

En iPhone:

Quan estiguem a la llista de xats hem de fer com en moltes altres apps d’iOS: si llisquem amb el dit cap avall descobrirem la casella de cerca i podrem buscar la paraula que desitgem, d’entre tots els xats, grups, missatges i contactes que tinguem a WhatsApp. Ara ja podem buscar la informació que desitgem.

 

Cal recordar que WhatsApp va incorporant noves funcions en moltes de les actualitzacions que es publiquen. Per tant, us recomanem que tingueu sempre instal·lada la versió més recent de l’aplicació de missatgeria més famosa.

Leave A Comment