A principis de 2021 es va descobrir que aquest troià va atacar a diversos bancs europeus. Els investigadors indiquen que aquest virus podria arribar a ser més potent, tot i que està en la fase de desenvolupament.

Aquesta any no està sent el més indicat per parlar de ciberseguretat, pel fet que un grup d’investigadors ha descobert un nou malware anomenat ‘TeaBot’. Segurament estiguis pensant en què ens pot arribar a repercutir, oi? És un troià bancari que ataca els bancs europeus per robar credencials i controlar de forma remota el mòbil dels afectats. Malauradament, està tenint gran repercussió a Espanya.

BRATA insta els usuaris a actualitzar Chrome o WhatsApp per prendre el control de l’aparell.

Després del malware de missatges denominat ‘Flubot’, l’empresa Cleafy ha descobert que aquest nou troià afecta només als dispositius Android. Quan el virus s’endinsa en el telèfon de la víctima, els ciberdelinqüents poden vigilar els nostres moviments gràcies a el permís d’accessibilitat que aconsegueix atorgar un control absolut sobre el mòbil.

Quines accions es CAPAÇ de realitzar TeaBot?

Quan aquesta aplicació s’ha descarregat al dispositiu, intenta instal·lar-se com un “Servei d’Android ‘per a realitzar operacions de llarga durada en segon pla. És a dir, observar totes les nostres accions, recuperarà informació confidencial i acceptarà tot tipus de permisos

D’altra banda, el troià és capaç d’enviar i interceptar missatges SMS, llegir l’estat de el telèfon, modificar la configuració del so per posar-lo en silenci, mostrar un ‘pop-up’ sobre altres aplicacions per acceptar serveis i també és capaç d’esborrar apps instal·lades.

Com ho puc evitar?

El recomanable és que no instal·lis APKs (arxius d’extensió per al sistema operatiu d’Android) de tercers, llevat que coneguis la procedència i funcionament. Així mateix, no atorguis permisos accessibilitat, ja que la teva seguretat podria córrer perill.

Cleafy afirma que els investigadors han detectat que el troià està en la primera fase de desenvolupament, de manera que podria arribar a ser més agressiu en les pròximes setmanes.

Notícia original: 20minutos

Leave A Comment