La ràdio manté una salut de ferro a pesar que fa temps que va superar el segle de vida. Ni l’omnipresent televisió ni Internet, al seu moment, van aconseguir apartar-la del dia a dia de milions de persones a tot el món. Si ets un dels seus molts fidels i vols escoltar ràdio per Internet, hauràs arribat a la conclusió que no és la tasca més senzilla que existeix. Una opció és acudir directament a la pàgina web de l’emissora que volem escoltar, la qual cosa ens limita a un únic senyal. L’altra és triar qualsevol dels programes que et presentem a continuació i que et permeten sintonitzar diverses emissores com si d’un vell transistor es tractés.

 

Tapin Radio

Una de les opcions més populars per escoltar la ràdio des del PC és Tapin Radi, un programa gratuït que dóna accés a milers d’emissores de tot el món que es classifiquen per regió, per gènere o per xarxa i que, com dèiem, no guanyarà un premi al millor disseny ni a la interfície més intuïtiva.

Per sintonitzar una emissora podem fer-ho a través del menú superior, des de l’opció “Estacionis > Explorar els predefinits”, o bé des de l’opció “Buscar” que trobarem entre els seus botons principals. N’hi ha prou amb arribar a l’emissora i fer doble clic. En aquest moment s’activarà el so i també un dels botons més interessants de Tapin Radio: Gravar.

Sí, el programa està preparat per gravar qualsevol emissora, és a dir, per convertir el flux de dades en arxius de música en format MP3 o WMA. Tapin Radio també permet registrar (des de Favorits) les teves emissores predilectes per no haver de buscar-les cada vegada que entris. Regulador de volum o temporitzador d’apagat són algunes de les moltes funcions que completen aquest interessantíssim programa.

 

 

TuneIn Radio

Si Tapin Radio no és el programa més famós per escoltar ràdio és perquè existeix TuneInRàdio. Multiplataforma i amb una interfície molt més cuidada que els seus competidors, TuneIn ofereix accés a més de 120 mil emissores de ràdio de tot el món dividides per gènere, país i idioma. Els podcasts també tenen presència en aquest programa que compta amb la seva versió online pels quals no vulguin descarregar-se gens al PC.

TuneIn és gratuït, encara que posa a la disposició de l’usuari una modalitat premium que costa una mica menys de 10 dòlars al mes i que, a més de saltar-se la publicitat, ofereix accés a una sèrie d’emissores especial

 

 

 

Nexus Radio

Nexus Radio és una altra de les opcions interessants que trobem per escoltar la ràdio des del PC. Amb accés gratuït a més de 30 mil emissores, Nexus ofereix opcions similars a les de Tapin Radio, encara que una mica més limitades. Entre elles està la de gravar el contingut que es reprodueix online.

Això sí, Nexus guanya sens dubte la batalla del disseny, ja que la seva interfície sí és atractiva i intuïtiva. De fet, també té un punt nostàlgic, ja que recorda al clàssic Winamp. Nexus Radio permet programar enregistraments i llançar la reproducció als dispositius mòbils (iOS o Android), entre altres funcions. A més, compta amb el seu propi editor d’àudio, per la qual cosa fins i tot podràs crear els teus propis tons de trucada o sons.

 

 

 

 

Notícia original PCactual.com | “”Sintoniza” la radio desde el PC con estos tres programas gratuitos”

 

Leave A Comment