Els discs durs portàtils -cada vegada més lleugers i amb més espai de emmagatzemament- s’han convertit en l’alternativa més utilitzada pel ciutadà mitjà per guardar fotografies, pel·lícules, vídeos, jocs o programes de programari, atès que un PC convencional no sol tenir tant espai o veu alentida la seva velocitat i rendiment en el cas que la memòria de la mateixa estigui saturada d’arxius.

No obstant això, tot i que constitueixin una fantàstica possibilitat per arxivar tota mena de contingut, els discos durs, ja siguin d’emmagatzematge intern o extern, vénen -com qualsevol dispositiu electrònic- amb una vida útil predeterminada. L’habitual és que la vida mitjana de l’emmagatzematge intern d’un ordinador sigui de 5 a 10 anys i la d’un dispositiu extern de 3 a 5 anys, sempre que no estiguin exposats a variacions de temperatura, humitat i altres factors externs. En el cas dels discs durs externs, donada la seva elevada portabilitat, són sotmesos a cops, caigudes o contrastos climàtics que poden disminuir la seva vida útil encara més. Per si el teu dispositiu d’emmagatzematge s’està morint, t’expliquem com detectar-lo.

4 símptomes que al teu disc dur li queda poc

  • Senyal d’advertència nº1: Si el disc dur és defectuós el dispositiu a què ho connectes, com un ordinador de taula o un portàtil, es tornarà lent o començarà a bloquejar amb freqüència, apareixent fins i tot la “Pantalla blava de la mort”. Cal destacar que aquests senyals no apareixen sempre a causa d’un disc dur que agonitza però si et topes amb aquests problemes després d’una nova instal·lació o en la Manera segur de Windows, vol dir clarament que el teu disc dur no és òptim.
  • Senyal d’advertència nº2: Una altra possible raó de la decisió del disc dur és quan els arxius que has guardat en el seu interior no s’obren i els trobes danyats fins i tot després que es guardessin sense errors. Si desapareixen per complet, el dispositiu d’emmagatzematge també pot haver patit danys.
  • Senyal d’advertència nº3: Si el teu disc dur té massa sectors defectuosos -àrees de disc dur que es emmascaren automàticament pel sistema operatiu i que resulten força difícils de identificar-vol dir que es troba en mal estat. Per verificar si hi ha sectors defectuosos en Windows, acudeix a la partició de la unitat a través de “El meu ordinador”, feu clic amb el botó dret sobre ella per anar a “Propietats”, va a l’apartat d’eines i fes clic a “Comprovació d’errors “. A continuació, prem a “Optimitzar i desfragmentar la unitat”. Microsoft Windows també comprova si hi ha sectors defectuosos en el moment d’un formateig complet o a l’usar la comanda chkdsk.
  • Senyal d’advertència nº4: Si surt el teu disc dur emet un peculiar so repetitiu i grinyolant, aquest soroll pot estar preludiando la seva mort imminent a causa de el desgast de les diverses peces de maquinari que el conformen. De fet, aquest so es coneix popularment com “clic de la mort”, produït pel dispositiu a l’intentar escriure i recuperar-se de errors en el procés.

Per estar preparat davant d’aquest problema, els experts aconsellen comptar amb una còpia de seguretat de les teves dades allotjada en un altre disc dur -ja que les possibilitats que les dues unitats fallin de manera simultània són molt raras-. També és fonamental tenir una altra còpia en línia en el núvol valent-te de serveis com Google Drive, Dropbox o onedrive.

Noticia Original: ComputerHoy

Leave A Comment