Cada vegada que hi ha una nova versió de Android entrem en la mateixa dinàmica: la incertesa de si el teu model de Android rebrà l’actualització, i quan. Encara ens queda molt per fer abans que arribi el dia en el qual una nova versió de Android arribi a la majoria dels dispositius en un temps raonable.

El procés des que s’anuncia la nova versió fins que arriba al teu mòbil és llarg i avorrit. Amb freqüència, els fabricants són recelós a prometre res para no quedar malament, hi ha molta especulació, dubtes i incertesa. És difícil seguir el rastre de qui té Oreo planejat, qui ho té ja llest i qui mai ho tindrà, i per això hem recopilat per tu la informació en aquest article.

Recopilarem aquí les confirmacions d’actualització o no actualització així com tots els rumors, especificant el seu estat.

 

 

Google / Nexus

Una de les úniques formes d’assegurar-te de tenir Android Oreo abans que ningú segueix sent tenir un dispositiu el més proper a la font: un Google Píxel o un Nexus recent. La política de Google és donar suport als dispositius durant dos anys, que condeix més que en altres fabricants doncs vénen de fàbrica ja amb l’última versió.

Les imatges OTA estan disponibles per descarregar en aquest enllaç, i en aquest article trobaràs instruccions sobre com instal·lar-la si, pel motiu que sigui, no et funciona la instal·lació des del terminal.

 

 

La llista anterior és definitiva, de manera que la resta de models (Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7, Nexus 9…) no rebran Android Oreo, almenys de forma oficial.

 

 

Nokia

Des d’un principi, la volta al rodo del mític fabricador Nokia va venir marcada per la seva aposta pel Android pur, segur i amb actualitzacions ràpides. Això, en Android, són paraules majors que han de demostrar-se amb fets. Juho Sarvikas, cap de producció de HMDGlobal ha confirmat l’anterior en aquest tuit.

 

 

 

Tots els Nokia llançats aquest any rebran Android Oreo, de manera que si més endavant finalment el Nokia 2 fa la seva aparició, deuria també rebre Android 8.0. La data en la qual els models anteriors rebran Oreo no està confirmada, però s’espera que abans de finalització d’any.

 

 

OnePlus

L’anunci que el OnePlus 3 i OnePlus 3T rebrien Oreo però no la següent versió no va caure molt bé entre els usuaris, i és que és un terminal llançat al novembre de 2016. En qualsevol cas, aquest serà tema per a un possible article sobre mòbils que rebran Android P. Quant a Android Oreo, així queden els terminals de OnePlus.

 

 

 

 

Quan rebran Android Oreo? No ho sabem amb certesa, però les primeres betes podrien arribar al voltant d’octubre de 2017.

 

 

Samsung

Samsung llança tants models a l’any que la informació i confirmacions sobre quines terminals s’actualitzaran i quan solen ser escasses, però podem fer càbales analitzant l’estratègia que ha usat en anteriors ocasions. Això és el que sabem a dia d’avui:

 

 

La resta de models, que són molts, podem assegurar gairebé amb total seguretat que no rebran Android Oreo.

 

Sony

Sony ha estat bastant més transparent que Samsung en el que a la seva política d’actualitzacions es refereix, compartint directament la llista de quins models seran actualitzats. Incloem en la llista XZ1 i XZ1Compact, que vénen amb Android Oreo de fàbrica.

 

 

Motorola

Motorola, o Lenovo, segons com li vulguis cridar, també ha confirmat què models rebran Android Oreo . No una, sinó dues vegades, doncs primer va dir que els Moto G4 no rebrien Oreig i van haver de canviar d’idea per no contradir a les seves pròpies promeses en material de promoció.

 

 

Segons explica Motorola, el normal és que la gamma G solament rebi una actualització major. El Moto G4 Plus ja l’ha rebut, però en un material promocional s’indicava literalment que “els telèfons Moto Pure com el Moto G4 Plus rebran actualitzacions Android N i Android O”. Per no contradir-se, s’han compromès a actualitzar a Oreo encara que avisen que pot trigar, doncs no estava planejat. El Moto G4 normal no s’esmentava, així que no s’actualitzarà.

 

 

LG

El LG V20 va ser el primer terminal llançat a la venda directament amb Android Nougat però el seu successor, el V30, no ha repetit la jugada amb Android Oreo: porta Nougat 7.1.2. LG no ha deixat anar peça sobre els seus plans d’actualitzacions, així que solament podem especular ara com ara.

 

 

 

HTC

La companyia taiwanesa ha arribat a un acord amb Google per traspassar l’equip darrere dels telèfons Píxel, però seguirà operant i donant suport als seus propis terminals. La companyia va confirmar en Twitter els models que rebran Android Orejo 8.0 a l’última cambra de 2017 i ens va prometre més detalls, més endavant.

 

 

BQ

El fabricant espanyol ha compartit la seva llista de models que rebran en algun moment Android Oreo. Com sol ser habitual, no tenim dates o estimacions més enllà de “en els propers mesos”.

 

 

 

Huawei / Honor

No tenim molta informació de primera mà sobre quines terminals de la marca acabaran rebent l’actualització a Oreo, més enllà d’una suposada trobada entre oficials d’Honor i fans que va tenir lloc a Nova Delhi, en la qual es va comentar que Honor 8 Pro i Honor 6X rebrien Oreo a principis de 2018.

 

 

 

Xiaomi

El fabricant xinès ens sorprenia amb el terminal Android One Xiaomi El meu A1: maquinari de Xiaomi i programari de Google. La filosofia de Android One implica que rebrà actualitzacions “de forma puntual”. En la resta de la seva gamma Xiaomi se centra més en MIUI que en la versió de Android, però podem fer algunes càbales.

 

 

 

Essential

La companyia d’Andy Rubin solament té un telèfon al mercat i ha anunciat en Twitter que rebrà Android Oreo 8.0 aviat, en els propers mesos. Per si estàs llegint aquest text més endavant, això seria a l’octubre / novembre de 2017.

 

 

 

ZTE

No tenim cap confirmació oficial però sí una llista de terminals de la marca que, en teoria, haurien de rebre la propera actualització a Android Oreo 8.0.

 

 

ASUS

Asus ha anunciat que no solament els seus Zenfone 4 sinó també Zenfone 3 seran actualitzats a Android Oreo. Ara la informació és “tal qual”, i és que cal tenir en compte que els Zenfone estan disponible en moltes variants. Deduïm que Oreo arribarà a totes.

 

 

 

 

Notícia original Xataka.com | “¿Se actualizará mi móvil a Android 8.0 Oreo? La lista completa actualizada”

Leave A Comment