Microsoft té una versió Pro dels seus sistemes operatius des de Windows XP amb la idea de sumar una sèrie de funcions addicionals a la Home. Com és de suposar, la versió Pro està més enfocada per a professionals i administradors de grups i empreses, mentre que la Home és per a l’usuari més comú.

En aquest article t’expliquem les principals diferències entre Windows 10 Home i Windows 10 Pro per si estàs dubtant entre una o altra, o els motius pel que et pot interessar canviar a l’altra versió.

Per a moltes empreses, un de les principals preocupacions es troba en l’opció de controlar remotament el PC . Amb Windows 10 Home és possible iniciar sessió des d’un ordinador aliè a la xarxa, de manera que no hi ha massa impediment en aquest aspecte. Encara que si ho hagués també es podria solucionar amb programari específicament enfocat per a aquesta funció, com TeamViewer .

Seguretat en Windows 10

En temes de seguretat, Windows 10 Pro compta amb l’eina BitLocker , 1 programa de xifrat que ajuda a mantenir l’ordinador segur que fa a amenaces externes i hackers . Aquest programa que sol venir a les versions Pro dels sistemes operatius permet també xifrar arxius individuals i configurar amb detall la seguretat.

Trusted boot i Secure Boot són part de les eines de seguretat que vénen en ambdues versions de Windows 10. Les seves principals funcions són comprovar l’absència de malware abans d’activar qualsevol programa, fer inicis de sessió segur i protegir d’amenaces. Encara que qualsevol pot aprofitar aquestes eines, les empreses poden treure’n més partit.

Memòria, actualització i administració

En qüestió de límits de memòria es troba una gran diferència per a qui vulgui aprofitar al màxim el seu equip. En Windows 10 Home es poden instal·lar fins a 120 GB de RAM ; en canvi, Windows 10 Pro permet arribar fins als 2 TB .

Windows 10 Pro ofereix opcions de configuració de Windows Update per decidir quan s’actualitzen els equips i programar part de les opcions disponibles. Encara que Microsoft sempre recomana estar a l’última amb el seu sistema operatiu.

De cara a l’administració de grups, permisos d’accés i altres funcions de xarxes, les diferències entre Home i Pro són àmplies per les limitades possibilitats que ofereix la versió per a llars . En cas que sigui necessari fer aquest tipus de treballs, Windows 10 Pro és la resposta.

La majoria de petits canvis entre una versió i una altra es poden solucionar mitjançant pegats i programes gratuïts, però si cal fer un pas més enllà i controlar xarxes o tenir un sistema operatiu especialment segur, tal com és evident, la versió Pro serà la més adequada per al negoci .

Leave A Comment