Segurament hagis escoltat diverses vegades el terme «arxiu de paginació de sistema» si utilitzes Windows com a sistema operatiu, o almenys el seu famós arxiu pagefile.sys. A continuació t’explicarem què és exactament, per a què s’utilitza i si necessites tenir-lo o no activat al teu PC.

La memòria RAM és un recurs limitat, mentre que a efectes pràctics la memòria virtual és infinita. Amb aquesta premissa, Microsoft utilitza l’arxiu de paginació com si fos una memòria RAM addicional, però de manera virtual i adaptable, de manera que aquest arxiu pot tenir una mida des de 2 GB fins a qualsevol quantitat que vulguem que tingui.

Què és l’arxiu de paginació i per a què s’utilitza

Quan la QUANTITAT de memòria que utilitzen Tots els procesos de el PC supera la QUANTITAT de memòria RAM, entra en joc l’arxiu de paginació. És tracta d’01:00 assignació al disc dur que és comporta com a memòria RAM virtual, és a dir, que és utilitzada per Windows per «emmagatzemar» a els procesos carregats en memòria actualment i que superin el màxim de memòria RAM que te el sistema .

Físicament, AQUEST arxiu de paginació és DIU pagefile.sys i està ubicat per defecte en Totes els Unitats d’Emmagatzematge que tinguem a l’ordinador, encara que Windows Përmet establir Límits manualment si volem perque no ENS «coma» tota la Capacitat de l’disc dur.

 

Així doncs, l’arxiu de paginació és una memòria RAM secundària que Windows assigna a un espai en l’emmagatzematge per utilitzar-la de manera exclusiva, de manera que quan tinguem tants processos carregats en memòria RAM que superem la quantitat d’aquesta, puguin seguir executant-(encara que lògicament de manera més lenta).

Quina mida ha de tenir? Necessites tenir-lo al PC?

Segons Microsoft, la mida recomanada de l’arxiu de paginació ha de ser 1,5 vegades la mida màxima de la memòria RAM. En altres paraules, si tens 4 GB de memòria RAM física, aquesta imatge hauria de ser de 6 GB, mentre que si tens 8 GB de RAM en el teu equip, l’arxiu de paginació hauria de tenir una mida de 12 GB.

 

 

Ara bé, si ens atenim al concepte que és una memòria secundària que només entra en funcionament quan tenim tants processos actius que vam superar la capacitat de la RAM física, si tens 16 GB o més de memòria RAM en el sistema difícilment et quedaràs sense capacitat disponible (sobretot amb la bona gestió de RAM que té Windows 10), per la qual cosa en sistemes moderns amb molta memòria RAM es fa innecessari.

 

 

Notícia original de Hardzone | «Què és l’arxiu de paginació? Necessites tenir-lo al teu PC?»

Leave A Comment