Hi ha programes de Windows que aporten poc o gens a l’ordinador. En les següents cinc categories explicarem que aplicacions has de desinstal·lar immediatament de Windows 10.

Quan estrenes ordinador Windows nou, tot hauria d’anar sobre rodes… però no sempre és així. Fins i tot quan ja portes uns mesos amb el teu PC recentment adquirit, sense que siguis conscient d’això segur que estàs acumulant programes innecessaris.

No aporten gens a l’experiència d’usuari i fins i tot l’entorpeixen, doncs a més aplicacions executant-se, més lent funcionarà el teu PC. És un motiu de més per fer neteja en el teu disc dur.

Deixa que t’ajudem a tenir l’ordinador com a nou -i sobretot, net de programes innecessaris que no faran més que empitjorar l’experiència d’usuari-.

 

1. Totes les barres publicitàries

 

La barra de Ask és un programa que de vegades en instal·lar programes aquest es “cola”, és a dir, entre les condicions que acceptar donant-li a Següent a tota velocitat està la instal·lació d’aquestes barres publicitàries.

És el conegut com Adware o malware publicitari. Bàsicament el que fa és segrestar el teu navegador per redirigir-ho a certes pàgines webs. Et canvia la pàgina d’inici i pràcticament absorbeix tot el tràfic de dades del teu PC. Est és el primer de la nostra llista que has de desinstal·lar.

 

 

2. Els programes per netejar Windows

 

Aquests són els millors programes per netejar i accelerar Windows. No necessites cap més, així que si utilitzes un altre, elimina-ho. Segurament t’estigui infectant l’ordinador amb malware.

El més comú i fiable és CCleaner, encara que no és l’únic. Pots instal·lar-ho i si no et satisfà provar amb uns altres, però a nivell de programari el millor és no fer massa experiments. És molt habitual que els programes maliciosos es facin passar per suposades eines de diagnòstic i neteja del PC.

 

3. Bloatware i aplicacions preinstal·lades

 

L’anomenat Bloatware és un terme que s’ha popularitzat molt en els últims anys, sobretot en Android, encara que també existeix en Windows. És ni més ni menys que tot aquest programari i aplicacions que vénen preinstaladas amb l’ordinador i que no serveixen per res i mai uses.

Per exemple, jocs com Candy Crush. Per molt fan que siguis, ja jugues en el mòbil, para què ho vols en el PC? L’única cosa que aconsegueixen aquests programes és fer que el teu ordinador funcioni lent.

També hi ha un altre tipus de programes que has de desinstal·lar immediatament de Windows, i és el bloatware del fabricador. Hi ha marques que -a més del que ja inclou de per si mateix Microsoft- instal·len els seus propis programes en cada ordinador. En la seva majoria són inútils, com a programari per detectar xarxes WiFi i similars.

 

4. Java

 

Java ha caigut pràcticament en desús últimament, sobretot des que Google Chromeho bloqueja per defecte. Aquest programa era omnipresent en Internet fa uns anys, sobretot en pàgines web amb animacions i gràfics, però amb l’arribada d’HTML5 està relegat a l’oblit.

Sí, hi ha algunes pàgines i aplicacions que encara et demanen que ho activis, però només si els seus propietaris no s’han molestat a actualitzar-la en els últims anys.

Sincerament, no tens per què carregar en el teu PC amb la falta d’adaptació dels desenvolupadors.

 

5. Microsoft Silverlight

 

Aquest plugin de Microsoft ha seguit un recorregut semblat al de Java. De ser imprescindible ha passat a no ser res. És pràcticament inútil i només uns pocs reproductors web antiquats ho exigeixen.

Abans era necessari perquè la major part de les webs fos fluïda, però mai més. Per desgràcia, si ets usuari de Movistar+ a través de Google Chrome, vas a necessitar-ho sí o sí.

 

Leave A Comment