Us comptem per què pots estar carregant mal la bateria del mòbil, no perquè has tingut la intenció de fer-ho, sinó perquè els mites sobre la càrrega de bateria dels mòbils continuen voletejant al nostre voltant.

 

Estic carregant malament la bateria del mòbil? Aquesta és una pregunta que molts ens hem fet en algun moment o un altre degut no tant a si és una cosa real, sinó per la creença popular, que acaba impregnant el pensament de tot el món. Els mites sobre les bateries, la seva càrrega i manteniment encara són aquí, i per això intentarem repassar aquestes creences, perquè pot ser que estiguis carregant malament la bateria del mòbil.

 

Les bateries dels dispositius no sempre han estat iguals, i la majoria de mites sobre la càrrega de les bateries vénen de quan les bateries eren d’àcid, i no de liti. Encara que aquests mites s’hagin desmentit, de fet, portem diversos anys desmentint mites, molts usuaris encara es pregunten si estan carregant la bateria del seu mòbil correctament.

 

 

Per això, a continuació veurem per què pots estar carregant malament la bateria del teu mòbil. Això sí, si notes que la part posterior del teu telèfon està inflada, la bateria passa d’un percentatge a un altre menor de manera dràstica i sense motiu o s’escalfa massa, no és que estiguis carregant malament la bateria, sinó que has de canviar-la al més aviat possible. Una vegada dit això, vegem per què pot ser que estiguis carregant malament la bateria del mòbil.

 

Usa el carregador apropiat


 

El primer que hem d’assenyalar és que, i això és de perogrullo, un dels millors consells que podem donar-vos és que carregueu el mòbil utilitzant un carregador apropiat. És clar que, si useu el que arriba amb el mòbil, millor que millor, però si useu un altre, heu de tenir clar quin tipus de carregador és… i si el vostre mòbil és ”compatible”.

 

Per exemple, un mòbil amb processador Qualcomm sol ser QuickCharge, però dins dels Qualcomm estan els supercargadores de Oppo i els de OnePlus. Cadascun d’aquests carregadors té característiques pròpies enfocades a aprofitar la capacitat d’aquestes bateries, així com els SuperChargers d’Huawei.

 

Si utilitzem un SuperCharger d’Huawei en un OnePlus 7, carregarem la bateria, però no d’una forma òptima, com sí que farem si usem el carregador de OnePlus. D’altra banda, és possible que intentem carregar un mòbil amb connexió microUSB 2.0 amb qualsevol carregador.

 

És un dels motius més evidents que pot ser que estiguis carregant malament la bateria del mòbil, ja que moltes vegades podem descurar-nos i connectar l’USB 2.0 a qualsevol font d’energia, i no al seu carregador, per a carregar el mòbil. Moralitat: usar sempre el carregador apropiat (el que ve en la caixa del mòbil o té el voltatge/amperes indicats per al nostre model).

 

Això de no carregar la bateria al 100% és una cosa antiquada…


 

Un dels mites sobre la càrrega de la bateria és el que resa que carregar la bateria al 100% és dolent per a aquesta, sent més recomanable deixar la càrrega al 95%. Això, repetim, amb bateries antigues sí que era alguna cosa amb sentit, ja que la bateria entrava en un cicle de càrrega/descàrrega permanent que acabava drenant la vida de la bateria.

 

Fa uns anys, amb les bateries de liti, també tenia sentit, però Google recentment ha afirmat que carregar la bateria al 100% i deixar-la carregant, no és nociu per a aquesta. I és que, com llegim en Business Insider, els de Mountain View assenyalen que els mòbils actuals poden gestionar aquesta situació sense problemes, i podem deixar el mòbil carregant sense por al fet que estiguem carregant mal la bateria.

 

..tant com això d’esperar que es buidi per a començar a carregar


 

Ara bé què passa amb el mite de descarregar la bateria abans de tornar a carregar-la? Aquest és un dels més arrelats tant en portàtils com en consoles portàtils, mòbils i qualsevol dispositiu amb bateria. No, no cal deixar que la bateria es descarregui per complet abans de tornar a carregar la bateria. De fet, és alguna cosa que sí que podria ser perjudicial.

 

Estàs carregant mal la bateria del mòbil si fas això? És clar que, al principi, no passarà res, però és possible que, un moment donat, s’activi la manera de seguretat que bloqueja la bateria si detecta que està en un nivell de càrrega mínim. El millor que podeu fer per a carregar la bateria del mòbil de manera correcta és carregar-la abans que arribi al 20%, i amb els sistemes actuals, en un tres i no res tindreu el 100%.

 

Vigila si estaràs molt temps sense usar el mòbil.


 

Has estat carregant malament la bateria del mòbil tot aquest temps? Sabent això, hauríeu de deixar de fer cas als mites i començar a veure que les bateries dels mòbils, així com la gestió d’aquestes, estan preparades per a ser ”usades” i no degradar-se massa de pressa per un mal ús.

 

El que sí que heu de tenir en compte és que, si tindreu el mòbil durant diversos mesos en un calaix, heu de mantenir la bateria entre un 30 i un 40%. Apple i Samsung, per exemple, adverteixen que hem de deixar la bateria al 50% de càrrega si tenim previst deixar el mòbil durant uns mesos per a evitar que la bateria es descarregui per complet massa ràpid (encara que estigui apagat, sí) i que entrin en funció les mesures de seguretat de la pròpia bateria.

 

Ara que sabeu això, gaudiu del telèfon nou sense preocupar-vos per la bateria.

 

 

Notícia original ComputerHoy  | “Pot ser que estiguis carregant malament la bateria del mòbil sense saber-ho.”.

Leave A Comment