Si alguna vegada t’has preguntat per què el símbol de l’arrova (@) s’utilitza en les adreces d’email o correu electrònic, ha arribat el moment de desvetllar el misteri.

Originalment, l’arrova (@) és una unitat de mesura que s’utilitzava sobretot a Espanya i Llatinoamèrica per a les transaccions comercials. Al nostre país va deixar d’utilitzar-se oficialment en 1849, quan per llei es va substituir pel sistema mètric decimal.

Però… què té a veure una unitat de mesura de l’edat mitjana amb el correu electrònic? El símbol d’aquesta “a” envoltada d’un semicercle que tots identifiquem amb el món de la informàtica, era una abreviatura del terme arrova que ja s’utilitzava en l’Edat Mitjana.

 

 

Al segle XIX, es va decidir que el símbol de l’arrova (@) havia de incoporarse al teclat de les màquines d’escriure per facilitar i agilitar el treball dels quals redactaven documents comercials.

Quan Ray Tomlinson va inventar l’email o correu electrònic en 1971, va buscar un símbol que servís per separar el nom de la persona a la qual anava dirigit el missatge del lloc on es trobava. Va optar per l’esmentada @ per a les adreces d’email perquè, fins a aquest moment, l’abreviatura d’arrova no formava part del llenguatge informàtic.

Ara, no obstant això, no podem prescindir d’ella, i no només per a l’enviament de correus electrònics. Twitter també va generalitzar l’ús de l’arrova (@) i ara a més s’utilitza quan un dels usuaris d’aquesta xarxa social esmenta a un altre. Un estàndard que finalment, i després de provar altres fórmules, han acabat adoptant la resta de xarxes socials, com Facebook, Instagram o Google+.

 

Notícia original Computerhoy.com | “Por qué se usa la arroba (@) en las direcciones de email

Leave A Comment