La veritat és, que si tens una botiga online, des d’un principi la hauries de tenir sota el protocol https per oferir una màxima seguretat als teus clients i una bona imatge.

De totes maneres, si ets dels que encara era reticent a implantar un certificat SSL a la botiga en línia perquè et semblava molest o simplement perquè no volies pagar un, ha arribat el moment de donar el pas definitivament i implantar com més aviat millor.

Els navegadors avisaran quan un ecommerce no tingui SSL implementat

Doncs si, des de fa relativament poc tant Google al seu navegador Chrome com altres navegadors com Firefox, avisen quan l’usuari està navegant per una botiga en línia si aquesta és segura o no. Per qualificar la seguretat d’una botiga es basen únicament de si aquesta té instal·lat un certificat de seguretat SSL o no.

Si a dia d’avui no tens aquest certificat en el teu comerç electrònic ja estàs trigant a instal·lar-lo si no vols que molts usuaris surtin de la botiga per por de no poder realitzar una compra segura.

Fins fa poc la gent no es fixava molt en si un lloc web tenia el cadenat verd o no, però ara que els navegadors mostren de forma destacada l’avís que la teva pàgina no és segura de ben segur moltes vendes es perdran en totes aquesta botigues que no tinguin https al seu lloc.

Let ‘s Encrypt, l’alternativa gratuïta per tenir un certificat SSL fàcilment

Si una de les raons per les quals no tenies implementant un certificat SSL a la teva pàgina web era pel preu que cal pagar per ells, no et preocupis, a dia d’avui hi ha una alternativa que ofereixen la majoria d’empreses de hosting com aquestes , on amb uns pocs clics pots activar Let ‘s Encrypt i instal·lar un certificat SSL per al teu ecommerce.

Let ‘s Encrypt és una organització que té l’objectiu d’oferir a tot aquell que ho desitgi de forma totalment gratuïta un certificat SSL. És un certificat bàsic però que serà suficient per oferir certa seguretat als teus usuaris i a més assegurar-te que els navegadors i fins i tot Google et vegi amb bons ulls i no perjudiqui tant el teu posicionament web com l’experiència de navegació dels teus clients.

Aquest certificat gratuït és renovable cada 3 mesos però si contractes qualsevol dels hostings que els ofereix gratuïtament en els seus plans d’allotjament compartit no t’has de preocupar de res ja que ells mateixos s’encarreguen de fer la renovació automàtica passat aquest període.

La importància de fer una migració correcta a HTTPS

Si ja tens clares les bondats de migrar la botiga a https, abans de res has de tenir en compte que no n’hi ha prou amb activar aquesta opció en el teu hosting favorit. A més d’això, hauràs d’indicar als cercadors, a Google principalment, que la teva URL ha canviat i ara comencen per https: //, en cas contrari, estaràs creant contingut duplicat amb dos url accessibles (o més) a la teva pàgina web.

D’una banda hauràs de crear les redireccions necessàries perquè tots els enllaços entrants que tinguis i usuaris que accedeixin a la teva pagina web siguin enviats a la teva nova adreça. Això es fa de forma senzilla introduint un senzill codi al teu arxiu .htaccess.

D’altra banda, hauràs de canviar l’estructura de les teves adreces a la base de dades i enllaços interns de la teva pàgina web. Per a això pots utilitzar un connector com Better search replace, el qual et permet de forma senzilla fer tots els canvis necessaris.

 

Notícia original de Marketingdirecto.com “Per què ha de migrar el seu e-commerce a https si encara no ho ha fet

Leave A Comment