Google no deixa d’integrar canvis que tracten de millorar el funcionament dels terminals Android, fent-los a poc a poc més intel·ligents i més capaços, però una de les novetats que no vam conèixer en el Google I / O que es va celebrar fa unes setmanes i que ha sorprès per les seves possibilitats apareix ara en escena. La coneguda frase «Ok Google» que havíem de dir sí o sí abans de cada ordre a l’assistent desapareixerà.

 

Segons han pogut esbrinar els desenvolupadors de XDA, després de l’última actualització de l’app de Google s’ha descobert en el codi intern indicis que l’assistent es tornarà molt més intel·ligent i permetrà detectar automàticament ordres sense que hagis d’anar acompanyades d’aquest codi oral que posa en alerta i atenció a l’assistent. Aquesta novetat arribaria a diferència del que veiem en altres casos, a tots els smartphones Android pròximament donat que per ara resulta impossible fer-ho.

 

El mòbil ens escoltarà sense dir Ok Google

 

El descobriment rep el nom de frases ràpides , les quals ens donen a entendre pel que veiem en el codi que permetran als smartphones respondre o realitzar canvis en el sistema sense haver de dir res més que la frase per la qual ha estat programada. Per ara aquestes promocions no són més que tres, però ens deixa veure el seu potencial:

 

  • Omet «Ok Google» si s’utilitzen frases ràpides com «% 1 $ s» o «% 2 $ s» per a una alarma.
  • Omet «Ok Google» si s’utilitzen frases ràpides com «% 1 $ s» o «% 2 $ s» per a les trucades entrants.
  • Omet «Ok Google» si s’utilitzen usant frases ràpides com «% 1 $ s» per crear un temporitzador.

 

El que ens permet somiar amb que podrem crear una alarma amb només dir-li a el mòbil «posa una alarma a les 8 del matí», a més de «respondre a la crida» o «posa un temporitzador de 5 minuts». Tot això sense haver d’anar acompanyats d’el «Ok Google» que ja ens hem acostumat a utilitzar. La intenció apareix enfocat a anar afegint més frases ràpides que puguem utilitzar en el dia a dia, encara que també es podria permetre que nosaltres mateix afegim noves frases que utilitzem de forma habitual.

 

 

Això posarà en escac a tots aquells que tenen por perquè el mòbil ens escolti, encara que la veritat és que a l’igual que ha funcionat amb «Ok Google» ho farà d’ara en endavant, sentint i prestant atenció només quan detecti paraules clau com ara alarma, trucada o temporitzador. Haurem d’acostumar-nos a una nova forma d’utilizar el mòbil mitjançant la veu, tot i que el «Ok Google» també seguirà actiu. No hi ha una data perquè aquesta opció comenci a funcionar, però si està en el codi de Google, podria faltar menys del que pensem.

 

Noticia original: Movil Zona

Leave A Comment