Google acaba d’anunciar Trucades verificades, una nova funcionalitat per la qual els usuaris sabran quan una empresa els crida i per a què sense necessitat de despenjar primer.

Google acaba d’anunciar trucades verificades, una nova funcionalitat per a telèfons Android. Es tracta d’una característica amb la qual la tecnològica pretén incentivar la confiança i la ciberseguretat de molts dels seus usuaris.

Fins ara, quan rebies una trucada d’un nombre desconegut no hi havia manera possible de saber qui era el que estava tractant de localitzar-te. Els usuaris sempre tenen por que es tracti o bé d’una trucada d’spam o directament d’un intent d’estafa o frau.

Amb Trucades verificades, que estarà disponible a Espanya pròximament, Google permetrà que el nom i el logo de les empreses que telefonen als seus clients apareguin a la pantalla dels mòbils que rebin una trucada entrant.

Ho ha anunciat la pròpia tecnològica en el seu bloc. La funcionalitat estarà disponible per ara a Espanya, Mèxic, Brasil, Índia i Estats Units.

La funcionalitat va més enllà: aquesta característica també permetrà que les empreses aclareixin quin és el motiu o la intenció de la seva crida perquè els usuaris sàpiguen a què atenir quan despengin el telèfon.

Per exemple, amb Trucades verificades podries rebre una trucada d’un número de telèfon desconegut i en el mateix instant de saber que es tracta de l’aerolínia, que t’està trucant per avisar de canvis en la reserva del vol. O per exemple, una empresa de repartiment de paquets, avisant-te que el repartidor s’aproxima al teu domicili.

D’aquesta manera s’evitaria que molts usuaris evitin despenjar el telèfon per por de ser molestats. La funcionalitat estarà disponible, això sí, a través de l’aplicació pròpia de Google per realitzar trucades. Quan en el teu telèfon Android vas a fer una trucada convencional a un altre número, l’instrument que empres per a això és una altra aplicació més.

Una aplicació amb una interfície pròpia que variarà de la marca de telèfon que facis servir. Per exemple, Xiaomi utilitza una capa sobre Android anomenada MIUI, de manera que els seus apps de Missatges (SMS) o Trucades són pròpies.Això no impedeix que com a usuari puguis descarregar-te Messages, l’app de SMS pròpia de Google, o Phone.

Aquesta última encara no està disponible per a molts dispositius, però les Trucades verificades estaran disponibles a través d’ella. La pots descarregar des d’aquí. Les Trucades verificades se sumen a una funcionalitat dels SMS de Google, la seva app Messages, de manera que també permet rebre SMS verificats.

En altres paraules: saber quan un SMS que reps el llança l’emissor original, i quan es tracta d’un cas de phising. El phishing és una de les tècniques més emprades pels ciberdelinqüents per intentar accedir a les teves dades bancàries. Solen ser estafes consistents en enviar un correu electrònic o fins i tot una trucada telefònica fent-se passar pel servei d’atenció a client de la teva entitat bancària. A través d’SMS o telèfon, t’enviaran un enllaç perquè introdueixis les teves credencials o perquè se les diguis de viva veu.

En realitat el que són és ciberestafadors intentant accedir a la contrasenya per poder sostreure quantitats de la teva entitat bancària. Gal Vered, Product Manager de Google, assegura en un post publicat aquesta setmana que la companyia porta provant en fase de proves la funcionalitat de Trucades verificades des de fa uns mesos. “Els primers resultats indiquen que millora la ràtio de trucades ateses”.

A principis d’any, per exemple, tornava una recurrent estafa telefònica per la qual ciberdelinqüents criden a les seves víctimes per telèfon advertint que són de part de el servei tècnic de Microsoft, i que han detectat un problema pel qual l’usuari haurà d’accedir a un enllaç. En realitat és un intent de distribuir així còpies d’un virus informàtic.

Amb Trucades verificades en Android es podrà pal·liar aquest problema. Google ha anunciat aquesta nova funcionalitat el mateix dia en què ha començat a alliberar la versió estable de la nova versió del seu sistema operatiu: Android 11. Pots veure aquí totes les novetats que inclou aquest nou sistema.

Notícia Original : Computerhoy

Leave A Comment