A l’hora d’accelerar el teu equip hi ha moltes solucions abans de prendre mesures dràstiques, amb aquest reportatge descobriràs alguns programes que t’ajudaran a aconseguir-ho.

Avui et suggerim diversos programes per a netejar el teu PC amb Windows i accelerar el seu funcionament. Ja sabem que alguns ordinadors solen anar lents si ha passat molt temps des que el vas estrenar i no ho has formatat, problema relacionat amb la quantitat d’arxius inservibles que va acumulant el sistema operatiu.

Aquests programes gratis per optimitzar un ordinador Windows t’ajudaran a mantenir-lo a el 100%, una mica útil si sols tenir moltes aplicacions obertes o jugues a alguns títols exigents. És especialment recomanable fer una bona neteja periòdica si tens un PC vell o de recursos limitats.

A continuació anomenem les cinc millors aplicacions per optimitzar Windows 10. Si notes que el teu PC va lent, aquests programes t’ajudaran a solucionar aquests problemes de rendiment.

5. CCleaner

Com no podia ser d’una altra manera, el programa estrella de Piriform ocupa el primer lloc de la classificació. Sens dubte és el millor programa gratuït per netejar i accelerar un PC Windows, ja que encara que compta amb una versió premium, la gratuïta fa tot el que necessites.

Amb ell pots esborrar pràcticament tot el que no et serveixi al teu PC, des galetes a arxius temporals passant per historial de navegació de Chrome i altres navegadors. A més és molt configurable i pots triar què netejar i què no, si per algun casual vols conservar arxius que et resulten útils.

Pots descarregar-ho directament des de la seva pàgina web amb total tranquil·litat. Funciona també en altres sistemes operatius.

4. BleachBit

Originalment creat per Linux, BleachBit és un dels millors programes per accelerar un ordinador Windows per diversos motius. Per començar, no costa diners, una cosa important. També té una interfície senzilla i gens recarregada, en la qual pràcticament només has de prémer un botó per procedir amb la neteja.

És lleuger, és a dir, amb prou feines consumeix recursos o espai en el teu disc dur. El seu aspecte retro no et ha d’enganyar: fa la seva feina a la perfecció, però sense afegits vistosos com poden tenir CCleaner i altres aplicacions per optimitzar Windows.

Està disponible a la seva pàgina web, tant per a Windows en format .exe com a portable. En aquesta segona versió no és necessària la instal·lació, només executar-lo amb doble clic.

3. Glary Utilities

Aquesta app per a Windows és ben coneguda arreu del món com una de les principals alternatives a CCleaner, el líder indiscutible en el sector de la neteja de discos durs. Pràcticament ofereix tot el que el seu principal rival però amb alguns extres a l’hora de triar quins arxius vols eliminar.

Amb Glary Utilities pots alliberar espai en disc fàcilment i de forma ràpida, fins i tot més ràpid que qualsevol altre programa per netejar i alliberar espai en Windows. Un dels afegits és prestat de CCleaner, i és l’opció de desactivar l’inici automàtic d’algunes aplicacions quan encens el PC.

2. Razer Cortex: Game Booster

Si ets habitual del gaming en PC, sens dubte et sonarà el nom Razer. És una de les marques líders en fabricació de perifèrics per a ordinadors gaming.

Per donar un cop de mà a tots aquells gamers que volen jugar a jocs bons en PC no tan potents, tenen un programa per optimitzar Windows i el seu funcionament perquè el joc en qüestió vagi una mica més fluid. És útil, i realment funciona, tot i que miracles no pot fer: si no reuneixes les característiques tècniques, no hi ha res a fer.

Es diu Razer Cortex i està disponible gratis.

1. Wise Disk Cleaner

A mig camí entre Glary Utilities i BlechBit es troba Wise Disk Cleaner. Amb totes les funcions de el primer, la seva interfície s’assembla molt més a la simplicitat de el segon. No està malament si l’únic que vols és un programa per netejar i accelerar el teu PC Windows sense complicacions.

En només uns segons Wise Disk escaneja i et diu quant espai pots alliberar al teu ordinador. Tot seguit, només és prémer i llest! Disc dur net.

Notícia original : Computer Hoy

Leave A Comment