Les 10 millors aplicacions per retocar fotografies de forma professional des del mòbil

Home/Ajuda CompsaOnline/Les 10 millors aplicacions per retocar fotografies de forma professional des del mòbil

Necessites editar fotografies de manera professional i no tens accés a un ordinador, o vols fer-ho directament al mòbil? Hem recopilat les millors apps per retocar fotografies directament en el telèfon intel·ligent.

Fa tot just uns anys ens semblava ciència-ficció  editar fotografies directament al mòbil , amb un acabat professional. Però la potència i la memòria dels smartphones ha crescut de forma exponencial, i ara són gairebé tan potents com els PC de sobretaula de no fa molt de temps.

Les pantalles multitàctil amb resolució Full HD, i fins i tot 2K i 4K també ens ajuden retocar fotos amb total precisió ia realitzar operacions complexes de tall i enganxat, aplicació de màscares, filtres i efectes, i molt més.

Hi ha milers d’editors fotogràfics per iOS i Android, però la majoria es queden en un nivell bàsic que no va més enllà d’ajustar colors, eliminar errors i aplicar filtres. En aquest reportatge ens hem centrat en les aplicacions que ens garanteixen un acabat professional. Algunes ofereixen eines complexes i detallades que fins i tot exigeixen un aprenentatge, però altres són molt senzilles d’usar i tot i així mantenen una qualitat digna del millor artista gràfic.

Encara que algunes de les apps que hem seleccionat són gratuïtes, cal fer-se a la idea que l’acabat professional té un preu. Les millors aplicacions d’aquest tipus, són de pagament. Avalua les seves característiques en els resums que hem inclòs, i decideix si t’interessen.

Ara sí, anem a fer una ullada a les 10 millors aplicacions per retocar fotos de forma professional des del teu mòbil .

Índex de continguts

  1. Adobe Lightroom
  2. Editor de fotos Polarr
  3. Canva
  4. Adobe Photoshop Fix
  5. Snapseed
  6. Toolwiz Photos Editor Pro
  7. Photo Mate R3
  8. Mextures
  9. Superimpose X
  10. Enlight PhotoFox

aplicacions universals

Aquestes apps estan disponibles tant per iOS com per Android. Poden presentar lleus diferències entre les dues versions, principalment l’absència o el canvi en alguna eina, però en general són idèntiques.

Adobe Lightroom

Adobe Lightroom

Durant dècades, Adobe ha estat la companyia de referència en el camp de l’retoc fotogràfic per a ordinadors, i segueix sent-ho amb les seves apps per a mòbil.

Adobe Lightroom és una de les millors apps de retoc fotogràfic professional. És la més usada pels fotògrafs, artistes i periodistes . Resulta especialment interessant si vols editar fotografies en format RAW, però lògicament també funciona a la perfecció amb els formats convencionals.

Encara que l’app és gratuïta, cal tenir clar que les opcions més interessants i professionals són de pagament. Amb algunes d’elles, principalment si vols emmagatzemar contingut en el núvol, has de contractar una subscripció.

La versió gratuïta és suficient si la vols utilitzar com a editor de fotografies bàsic . Permet aplicar paràmetres per defecte i certs perfils, per retocar les fotos automàticament. També corregeix els efectes en la coloració i borrositat, i disposa de la seva pròpia app de càmera que permet personalitzar aspectes com l’HDR o certs tipus de captura avançada que no estan en les apps de cambra del mòbil.

Les funcions de pagament, anomenades Premium, donen accés a l’anhelada edició en mode RAW, ajustaments selectiu de zones de la foto, ús d’intel·ligència artificial, edició per lots i altres eines professionals que donaran un extra de qualitat a les teves fotografies.

Descàrrega Adobe Lightroom per Android

Descàrrega Adobe Lightroom per iOS

Editor de fotos Polarr

Polarr

Encara que disposa d’eines bàsiques, Polarr és utilitzada per professionals per editar aspectes que tenen a veure amb la manipulació de la llum, el clima, o els centelleigs en les imatges. És molt bona en aquest aspecte.

Permet editar zones de la foto per separat, té eines de corba, i efectes de lents dobles. Com en Mextures pots crear els teus propis efectes i compartir-los amb la comunitat.

És una app gratuïta, però les millors eines són de pagament. Hi ha un pagament únic de 13,99 euros que desbloqueja totes les funcions Pro. A més ven filtres individuals.

Descarregar el Editor de fotos Polarr per Android

Descarregar el Editor de fotos Polarr per iOS

Canva

retoc fotogràfic

Canva és una app per iOS i Android que té la funció  crear dissenys a partir de fotos : pòsters, logotips, portades de webs, revistes, presentacions, etc.

És una aplicació molt completa que s’ajusta a qualsevol nivell. Pots emprar les més de 60.000 plantilles que hi ha per elaborar el teu disseny, o crear-ho tot des de zero perquè no s’assembli a un altre existent.

A més de l’compositor d’imatges i l’editor de text inclou un complet editor fotogràfic. Els resultats són completament professionals.

Canva  és una app gratuïta, però algunes eines exigeixen comprar crèdits per usar-les. La versió Pro funciona mitjançant una subscripció.

Descàrrega Canvas per Android

Descàrrega Canvas per iOS

Adobe Photoshop Fix

Adobe Photoshop Fix

Si necessites retocar selfies o retrats per obtenir un acabat professional, Adobe Photoshop Fix s’especialitza en aquesta tasca.

Disposa de nombroses eines per dissimilar o ocultar imperfeccions de la pell de forma natural , i fins i tot permet modelar els rastres, afegint somriures o gestos que no existeixen, per obtenir la posi que desitja.

També inclou opcions per suavitzar i corregir els fons. És una eina molt concreta però ofereix bons resultats, ia més les fotos retocades es poden enviar a Adobe Lightroom per aplicar efectes i millorar-les encara més.

Descàrrega Adobe Photoshop Fix per Android

Descàrrega Adobe Photoshop Fix per iOS

Snapseed

retoc fotogràfic

Malgrat tractar-se d’ un editor fotogràfic completament gratuït i sense publicitat creat per Google , Snapseed és una de les millors apps de retoc fotogràfic, amb qualitat professional.

És un editor tot-en-un que cobreix tot els aspectes importants de l’edició fotogràfica. Pots corregir-les o aplicar filtres només en una part d’ella, simplement tocant o arrossegant amb el dit. Inclou eines de correcció d’errors automàtics, retallada, exposició, etc. Amb suport complet de fotos en format RAW .

També posseeix eines avançades com la correcció de perspectiva. És una app molt professional amb la qual aconseguiràs resultats sorprenents.

Descàrrega Snapseed per Android

DescargaSnapseeed per iOS

Apps per Android

Les següents aplicacions només estan disponibles per Android. Potser hi hagi per iOS però són diferents o ofereixen altres característiques.

Toolwiz Photos Editor Pro

Toolwiz Photos

Toolwiz Photos Editor Pro és una aplicació que es recolza excessivament en els filtres i efectes, fins i tot a costa d’aclaparar i desbordar l’usuari. Literalment, hi ha centenars. Però cal reconèixer que l’acabat que ofereix és professional , com es pot veure en les imatges. De fet el fan servir moltes publicacions i instagramers professionals.

Com hem dit, el seu punt fort són els filtres . Té més de 50 filtres d’estil, 40 filtres ràpids, 80 filtres de to, efectes d’art, pintures, marcs, textures, reflexos, fuites de llum … És espectacular.

Si el que vols és editar directament la foto també disposa de dotzenes d’eines de fusió, capes, retallada, to d’imatge, HDR personalitzat, i molt més.

La majoria d’aquest contingut és gratuït, encara que amb publicitat. Existeixen també opcions de pagament per a certs filtres i eines que ofereixen algun extra.

Descàrrega Toolwiz Photos-Editor Pro per Android

Photo Mate R3

retoc fotogràfic

És cert que aquesta app no és molt coneguda, però és una de les poques gratuïtes en Android que permet editar i convertir fitxers RAW suportant múltiples models de càmeres . A més és capaç de modificar o convertir la imatge RAW sense alterar l’original.

Ull perquè encara que és gratuïta, hi ha eines que són de pagament.

És un complet editor fotogràfic que destaca per la correcció d’errors de lents, així com l’edició avançada usant corbes.

A més inclou un visor fotogràfic que ofereix gran quantitat de dades tècniques sobre les fotografies , com l’exposició, el diafragma o l’ISO.

Photo Mate R3 és una app gratuïta, però inclou pagaments per activar les funcions avançades.

Descàrrega Photo Mate RE3 per Android

Apps per iOS

Aquests editors de fotos només estan disponibles per als dispositius d’Apple.

Mextures

Mextures

Mextures és un dels millors editors fotogràfics basats en capes.Es tracta d’afegir textures de pols, gra, il·luminació, i altres matisos que es poden aplicar a part de la imatge, o tota ella, fins a obtenir l’efecte desitjat.La potent funció deUndopermet tornar a capes anteriors sense cap límit, per rebutjar modificacions que no estan quedant bé.

Un efecte de qualitat, anomenatfórmula, pot arribar fàcilment les dotzenes de capes, i el millor de tot és que és possible compartir fórmules amb altres usuaris, o descarregar les d’altres creadors professionals per aplicar-les a les teves imatges.

El resultat és completament professional, com es pot veure a la captura superior.

Mexturesés una aplicació de pagament.Costa 2,29 € i algunes de les capes més professionals tenen un cost addicional.

Descàrrega Mextures per iOS

Superimpose X

retoc fotogràfic

Aquesta és una deles millors apps per iOS a l’hora d’alterar els fons i retallar capes o objectes de les imatges.

Superimpose Xpermet una manipulació avançada de màscares, capes dins de les imatges, i altres funcions pensades per esmicolar la imatge i separa elements que després pots remesclar, corregir o substituir per uns altres.

No és senzilla o intuïtiva d’utilitzar, perquè està pensada pera usuaris avançats amb experiència en el disseny artístic.Però els resultats són completament professionals.

Superimpose Xés una aplicació de pagament.Costa 5,49 euros però és un únic pagament, no hi ha compres dins de l’app ni subscripcions.

Descàrrega Superimpose X per iOS

Enlight PhotoFox

retoc fotogràfic

Encara que tècnicament és un editor fotogràfic,Enlight PhotoFoxés pur art.El seu punt fort és la capacitat per fusionar diferents fotos en una, i crear composicions artístiques que fomenten la creativitat.

Utilitzant trucs clàssics de la fotografia com la doble exposició, o efectes avançats com la dispersió de píxels,s’obtenen creacions úniques, que no es poden aconseguir amb altres apps.

Per als usuaris professionals existeixen eines com les corbes, i l’ús de capes i màscares.També permet l’edició directa de fotos en RAW.

L’app és gratuïta, però per desbloquejar totes les seves funcions cal contractar una subscripció mensual.

Descàrrega Enlight PhotoFox per iOS

 

Leave A Comment