Microsoft ha anunciat finalment el nom oficial de 21H1. La primera gran actualització de l’any de Windows 10 no serà tan gran, a diferència del que la companyia porta fent ja diversos anys, i en el seu lloc tindrem una actualització menor que s’instal·larà sobre les dues anteriors.

Ahir, Microsoft va anunciar que el nom oficial de 21H1 serà Windows 10 Mai 2021 Update, seguint el mateix esquema de noms de el passat i coincidint amb el nom que va tenir la primera actualització de 2020. L’any passat, aquesta va ser una gran actualització, on 20H2 es va instal·lar com a actualització menor sobre ella.

May 2021 Update arribarà en les pròximes setmanes

Ara mateix tocaria una nova gran actualització, però en el seu lloc Microsoft a instal·lar May 2021 Update sobre October 2020 Update, sent la segona actualització menor consecutiva. Això millora l’estabilitat de les actualitzacions, ja que no hi haurà un canvi de versió base, però a canvi la quantitat de novetats que s’inclouran seran menors.

Així, aquest any caldrà esperar a 21H2 per trobar-nos grans canvis en el sistema. Aquesta nova actualització comptarà amb un nou disseny, animacions i icones a Windows 10, així com desenes de noves funcionalitats.

De moment, Microsoft afirma que ja ha finalitzat l’actualització amb la build 19043.928, i que ja l’estan llançant als usuaris de el programa Insider en modalitat Release Preview en els pròxims dies perquè la vagin provant per trobar errors. Posteriorment, llançaran la build 19043.964, que bé podria ser la versió final si no troben cap error addicional. La modalitat Release Preview és la més «segura» de totes, ja que és just el pas previ a rebre l’actualització oficial.

Encara no hi ha data de llançament, però és d’esperar que l’actualització arribi al voltant de finals del mes de maig. A més, Microsoft no ha afegit noves funcionalitats respecte al que van anunciar el passat mes de febrer. Hi haurà poquíssimes novetats, sent una de les actualitzacions de Windows 10 amb menys canvis de la història.

L’actualització amb menys novetats de la història

Entre elles, trobem canvis en Windows Hello, que permetrà triar una càmera externa com per omissió per a accedir a sistema operatiu. També es millora el rendiment de Windows Defensar amb arxius de grans dimensions (més de 400 MB). Hi ha petits canvis en la política de grups, i també s’elimina definitivament Edge antic, instal·lant ja obligatòriament el nou Edge basat en Chromium.

A més d’aquestes minses novetats, hi haurà desenes de solucions d’errors, incloent solucions a l’reproduir vídeos en pantalles duplicades, mode HDR que es veia massa fosc, problemes amb so 7.1, pengis al navegador d’arxius a l’accedir a una unitat de xarxa, etc .

La resta de novetats que arribaran a 21H2 porten ja mesos provant en una branca diferent de canal Insider, la més «inestable», on cada setmana s’inclouen noves funcions i canvis.

Microsoft ha confirmat també que Windows 10 ja és present a 1.300 milions de dispositius a tot el món. En els últims trimestres s’ha disparat la presència de sistema operatiu, unit a una alta quantitat de vendes d’ordinadors a causa de el teletreball.

Al seu torn, Microsoft ha confirmat també que Calibri deixarà de ser la font oficial d’Office, i estan triant entre cinc diferents: Tenorite, Bierstadt, Skeena, Seaford, and Grandview. El canvi de font per defecte es farà a finals d’any. Personalment, tant de bo guanyi Tenorite o Bierstadt.

Notícia Original: ADSL Zone

Leave A Comment