Els usuaris més atrevits estan reportant els primers errors amb l’actualització de maig de 2020 de Windows 10, apareixent en major mesura la temuda pantalla blava de la mort que pot deixar inservible l’equip. En principi només està afectant aquells usuaris que estan forçant la instal·lació.

Com és ja una tradició, una nova actualització important de Windows 10 posa en escac a milers d’equips de tot el món, en aquesta ocasió amb la temuda pantalla blava de la mort que deixa inservible l’equip i en certs casos l’única solució és instal·lar el sistema operatiu des de zero.

Des de fa uns dies ja està disponible l’actualització de maig de 2020 de Windows 10, tot i que de moment únicament per a equips seleccionats, que ja compten amb la compatibilitat i drivers actualitzats per poder suportar una actualització important d’aquestes característiques. Lamentablement no tothom és pacient, i aquells usuaris que han volgut forçar la descàrrega de l’actualització Windows 10 de maig de 2020, han rebut com a resposta la pantalla blava de la mort en els seus equips.

Es tracta dels primers errors reportats amb la nova actualització de Windows 10, encara que en aquesta ocasió està relacionada amb aquells usuaris que han forçat a baixar i instal·lació en equips que en principi no són compatibles per contenir certs drivers no actualitzades.

 

Microsoft ha començat a advertir que aquells ordinadors amb drivers de pantalla Nvidia versió 358.00 o anterior rebran la temuda pantalla blava de la mort durant o després d’instal·lar l’actualització de maig de 2020. Un altre error és que certs controladors d’àudio poden causar aquesta mateixa pantalla . També sembla que els drivers Samsung RapidMode també estan afectant certs usuaris.

Si bé Microsoft ha aclarit que aquests ordinadors afectats amb drivers antics no van rebre de primeres l’actualització, adverteixen que s’evitin l’ús d’aplicacions com Mitjana Creation Tool o similars per forçar la seva instal·lació.

 

Arribats a aquest punt, la millor decisió que pots prendre és esperar que naturalment el teu sistema descarregui i instal·li l’actualització de maig de Windows 10, i mai forçar-la. Si ets dels aventurers, sempre pots intentar realitzar una instal·lació neta per eliminar els problemes de rendiment i compatibilitat causat per controladors de dispositius, programari de tercers, errors de configuració o qualsevol altre problema que tinguis en el sistema després de l’ús continuat.

Això suposa un dur revés per a Microsoft, ja que amb l’última gran actualització de Windows 10 llançada en 2019 amb prou feines es van reportar errors en la seva implementació.

 

Notícia original de Computerhoy | “L’actualització de Windows 10 maig 2020 provoca la pantalla blava de la mort si tens drivers antics”

Leave A Comment