Actualitzar Windows és com anar en una muntanya russa. Un festival de perills i emocions … Windows 10 va rebre ahir l’actualització mensual, corresponent a al mes de setembre. Una actualització opcional, encara que si busques actualitzacions de forma manual, s’instal·larà automàticament. Com és tradició en els últims mesos, cada actualització de Windows 10 arregla un bon grapat de bugs i, per desgràcia … afegeix-ne de nous. Un cicle infinit de què Microsoft no sap sortir, i ho paguen els usuaris.

Però al Cèsar el que és del César: molts d’aquests errors provenen de el codi antic i les funcions de compatibilitat que Microsoft manté perquè aplicacions que tenen 20 o 30 anys, segueixin funcionant en els Windows moderns. I aquest és un mèrit que cal agrair a la companyia de Satya Nadella.

En tot cas, hi ha bugs tan seriosos i tan obvis, que no s’haurien d’haver colat en la fase de comprovació prèvia a l’llançament de l’update. Per exemple el que ha passat amb l’última actualització, que espatlla la manera Suspendre en molts equips (inclòs el meu).

Després d’instal·lar l’actualització de setembre, és possible que a l’activar el mode repòs usant l’opció de Suspendre en comptes d’apagar l’equip, Windows 10 es negui a fer-ho. Més concretament s’apaga la pantalla, la qual cosa pot fer-te creure que ha funcionat, però en realitat l’ordinador segueix encès, com pots comprovar pel soroll dels ventiladors.

Segons Windows Lastest, l’informe d’error apareix quan activem el mode Suspendre al PC i tenim actualitzacions de Windows descarregades, però no instal·lades. Per arreglar-cal instal·lar totes les actualitzacions que tinguem pendents. Com moltes d’elles les porta a terme el propi Windows automàticament i no sabem si hi ha alguna actualització per instal·lar, el millor és accedir a Windows Update en la configuració i programar les actualitzacions automàtiques quan no estiguem usant el PC. Per exemple, de matinada.

El PC s’encendrà i apagarà només a la nit i quan ho usem no hi haurà actualitzacions pendents i l’ordinador entrarà en mode Suspendre sense problemes.

El nostre consell és que, si Windows 10 et funciona bé, no ho actualitzis manualment, ja que molts dels problemes provenen de les actualitzacions opcionals. I si has de actualitzar, fes-ho passat uns dies des del llançament de l’actualització.

Noticia original: ComputerHoy

Leave A Comment