Reiniciar el router durant 10 segons soluciona tots els problemes amb el WiFi, o això creuen tots els empleats de suport tècnic del món, igual que la majoria dels usuaris. La veritat és que poden tenir raó: és la millor forma de posar fi als corts d’Internet, encara que no sempre té per què funcionar.

Anem a tractar d’explicar-te com reiniciar el teu router correctament i quin és el motiu pel qual la regla dels 10 segons funciona en la majoria de les ocasions. Tothom ho ha fet més d’una vegada: és el nou “donar uns copets” a qualsevol aparell electrònic perquè torni a funcionar.

 

Per què cal apagar el router durant 10 segons?

La regla dels 10 segons és completament arbitrària, encara que té el seu sentit. Simplement es tracta d’assegurar-te que tots els components del router deixen de funcionar completament.

Gairebé tots els dispositius electrònics tenen unes petites bateries que emmagatzemen energia durant un breu espai de temps una vegada que els desconnectes. Per això de vegades el pilot lluminós es manté encès durant uns segons, perquè encara queda una minúscula reserva d’energia.

Si vols reiniciar per complet el teu router i fer-ho bé, has de desconnectar-ho el suficient temps com per assegurar-te que no arriba corrent a cap dels seus components interns.

 

 

Problemes amb el router i el WiFi i la seva solució

Anem a explicar per què apagar-ho durant 10 segons sol solucionar el problema, almenys de forma temporal.

Un router és com un ordinador: té memòria i sistema operatiu, encara que molt més limitats. D’aquesta forma, igual que quan reinicies un PC, feixos que tot torni al seu lloc, fent que el problema desaparegui. Els processos es reinicien i, a menys que es tracti d’un problema persistent, tot torna a anar sobre rodes.

Est és el motiu pel qual reiniciar el router i apagar-ho durant 10 segons funciona, però para tots els problemes? En absolut. Si és alguna cosa puntual pot forçar que els seus processos tornin al llit normal, però si el WiFifalla constantment, és que es tracta d’un error molt més profund.

 

En concret, els problemes es poden reduir a tres:

 

  1. Errors i bugs en el firmware del router

  2. Conflicte entre la IP Privada i la IP Pública

  3. Sobrecalentamiento

 

La solució a aquests errors, sobretot si són persistents, són les següents:

Actualitzar el sistema operatiu del routeraccedint a ell i buscant l’apartat Firmware
Situa el teu dispositiu en un lloc airejat en el qual pugui refrigerar-se adequadament

 

Notícia original Computerhoy | “La regla de los 10 segundos: así se reinicia (bien) un router”

Leave A Comment