Google i Whatsapp han anunciat, que a partir del 12 novembre les còpies de seguretat de WhatsApp que molts usuaris emmagatzemen en Drive començaran a no ocupar espai, expliquen les dues companyies en un comunicat. Un acord entre aquests dos gegants d’internet del que es podran aprofitar tots els usuaris.

 

Gràcies a aquesta decisió, ara podràs guardar les importants i pesades, converses de WhatsApp en el teu núvol de Google amb les seves imatges, vídeos, notes de veu, etc.., sense que aquestes repercuteixin al teu espai per a altres arxiu. Pensa que de forma gratuïta Drive ofereix als usuaris fins a 15 GB d’emmagatzematge als quals ara hem de sumar el que puguin arribar a pesar les còpies de WhatsApp.

 

El punt negatiu de tot això, és que Google procedirà a esborrar totes les còpies de seguretat que s’hagin registrat fa més d’un any i que no comptin amb cap tipus d’actualització. És a dir, que si no vols que es perdi el ‘backup’ de les teves converses, la companyia et demana que posis al dia aquests arxius i et dóna fins al 12 de novembre. En aquest moment el nou acord estarà disponible per a tots els usuaris i es procedirà a l’esborrat definitiu dels arxius antics.

 

Com creo una còpia de seguretat en Drive?

Si encara no guardes el teu registre en Google Drive, però vols començar a fer-ho, solament has de seguir uns senzills passos per poder fer-ho. En el cas que tinguis un mòbil amb Android has d’acudir a l’aplicació Ajustis > Xats > Còpia de seguretat i després seleccionar ‘Guardar en Google Drive’. A més, podràs triar la freqüència amb la qual vols que es creuen aquests ‘backups’. Tan personalizable és aquest mecanisme, que pots triar ‘mai’, perquè la realitzi quan el teu li diguis manualment.

 

 

 

En Apple és una mica diferent ja que no podrem sincronitzar aquestes còpies de forma automàtica. El que tenim al nostre abast és la possibilitat de guardar les dades de la conversa que vulguem en el nostre Drive. Per a això, solament hauràs d’acudir a la conversa que vols registrar > lliscar el dit cap a l’esquerra > clicar en els tres punts > ‘Exportar xat’ > ‘Guardar en Google Drive’. Se’t crearà un arxiu en Zip que podràs emmagatzemar sense problemes en el teu núvol.

 

Molta gent veu aquestes còpies de seguretat com a mecanismes automàtics que no serveixen per a molt, però la veritat és que cada vegada les converses de WhatsApp són més importants en el nostre dia a dia i, sobretot, és una ajuda vital si canviem de telèfon o tenim algun problema en el nostre ‘smartphone’. Podrem recuperar tot el nostre arxiu aprofitant aquestes còpies sempre que no canviem de número de telèfon.

 

Leave A Comment