Google Traductor és, probablement, una de les eines més útils de Google. Sigui per traduir paraules o frases soltes o paràgrafs complets, el traductor de Google permet canviar d’un idioma a un altre amb molta facilitat, i ara Google vol portar un pas més enllà després d’haver-hi implementat la funció “Transcriure”.

 

Per a què serveix? Imagina que estàs escoltant una ponència d’una persona en anglès, però vols saber què està dient en espanyol. Amb la nova funció de Google Traductor, pots posar el telèfon a gravar l’àudio i obtenir una transcripció traduïda a la teva llengua en temps real. Des de Google informen que “Transcriure” es llançarà primer a Android al llarg dels dies que venen amb suport per a anglès, francès, alemany, hindi, portuguès, rus, espanyol i tailandès.

 

Una transcripció en viu

Des de Compsaonline hem d’intentar accedir a la funció, però de moment la versió que hi ha a Google Playc no la mostra ni tampoc hi ha un APK actualitzat disponible, així que caldrà esperar per poder provar-la. Ara bé, es pot aconseguir una funció similar usant l’app “Transcripció instantània”, també de Google. Realment, el que Google ha fet ha estat integrar les funcions d’aquesta app en el seu traductor.

 

 

 

La diferència, és clar, és que “Transcripció instantània” només funciona en un idioma. Seguint amb l’exemple anterior, podries configurar “Transcripció” perquè tragués el text en anglès, però per a traduir-hauries de copiar el text, importar-lo a Google Traductor i, llavors, passar-ho a espanyol. A l’haver integrat aquesta funció a Google Traductor, aquest pas s’elimina i el procés se simplifica.

 

Des de la companyia de Mountain View destaquen que en un primer moment aquesta opció funcionarà millor en “entorns tranquils amb una persona parlant alhora”, mentre que en “en altres situacions, l’aplicació seguirà fent tot el possible per proporcionar l’essència del que s’està dient”. La manera “Conversa”, per la seva banda, seguirà estant disponible.

 

Com dèiem del principi, “Transcriure” arribarà primer a Android, així que serà qüestió de temps que l’aplicació actualitzada aterri a Android. Mentre això arriba, pots provar “Transcripció instantània” o si només necessites transcriure text en anglès, una plataforma que funciona prou bé és otter.ai.

 

Més informació | Google

 

 

Notícia original de  xakata | “Google presenta una funció per traduir i transcriure en temps real utilitzant Google Traductor”

Leave A Comment