Ha deixat de funcionar el mapa del teu web?
L’11 de juny s’anunciava que la API de la plataforma Google Maps deixava de ser 100% gratuïta i passava a ser de pagament per als serveis professionals. Això va entrar en vigor el passat 16 de juliol.
Si encara no sàvies de la notícia o no has realitzat els canvis que exigeix Google, és possible que la teva pàgina web mostri un error quan un usuari necessiti visualitzar el teu mapa d’ubicació en cas que hagis utilitzat la API de Google Maps per al desenvolupament d’aquesta funcionalitat.
L’any 2016 l’únic requisit que s’exigia era que tant desenvolupadors com a editors d’aplicacions fessin el registre d’una clau API a través del servei de Google Developers de la plataforma. No obstant això, en casos específics, sense haver completat aquest registre, era possible utilitzar el servei per mostrar els mapes de Google a les nostres pàgines web. Doncs bé, des de fa poc més d’un mes això es va acabar.

 

Canvis realitzats en Google Maps

 

Aquesta situació, des de fa molt poc temps, ha suposat un gir inesperat per a molts desenvolupadors, doncs com a requisit obligatori han d’incloure dades de facturació en el seu compte de Google Maps perquè aquesta sigui funcional.

 

A continuació desglossem els canvis anunciats per Google:
– L’accés a Google Maps s’integrarà dins de la consola de Google Cloud Platform (GCP).
– Les API disponibles estaran agrupades dins de les categories Mapes, Rutes i Llocs de la plataforma.
– Per poder tenir accés als seus coneguts i necessaris serveis, es manté la condició de tenir un registre d’una clau API en la plataforma.
– A més, es fa imprescindible fer un registre d’una forma de pagament en el compte que tenim creada en la plataforma, per a això cal activar una targeta de crèdit o de dèbit.
– En cas que no es posseeixi cap targeta, s’ofereix la possibilitat que el desenvolupador triï col·laborar amb algun partner (soci) de Google Maps local, per així poder completar la configuració del seu compte.
– Cada compte que tingui especificats correctament les dades de facturació rebrà el crèdit de 200 euros cada mes.
– El desenvolupador comença a pagar una vegada que superi el crèdit atorgat.
– Els clients de GCP poden utilitzar en la plataforma per pagar, els 300 euros de crèdit que reben amb els seus comptes nous de GCP.
– El desenvolupador té la possibilitat d’establir una quota límit perquè sigui facturada en la seva targeta, especificant quotes diàries de consum.
– Es poden activar alertes de facturació que són enviades per correu electrònic, una vegada que s’arribi al consum especificat per est.
– Si no s’usa la totalitat el crèdit mensual assignat, la diferència no es podrà acumular per utilitzar-la posteriorment.
– Es brinda la possibilitat de crear un compte d’empresa, en cas que la pàgina tingui gran volum d’ús, amb la qual es poden obtenir descomptes, serveis d’assistència a nivell d’empresa i contractes sense connexió.
– Les organitzacions sense ànim de lucre i les organitzacions que reben ajuda de Google, tindran disponibles els serveis de Google Maps.

 

Tenint en compte aquests canvis, per a la majoria dels desenvolupadors el crèdit que es concedeix podria ser suficient (en cas que la seva pàgina web no superi el nombre de càrregues dels mapes de Google).
Aquest crèdit concedit de 10.000 visualitzacions d’un mapa és equivalent a 100.000 càrregues web de mapes estàtics, 28.500 càrregues web de mapes dinàmics i 25.000 càrregues web de mapes Street Viewestàtiques. Alguna cosa molt important a tenir en compte és que la quantitat de càrregues de mapes dinàmics i estàtics en els telèfons mòbils és il·limitada.
Si el teu lloc web registra un nombre elevat de visites en el mes pogués implicar que s’usin els serveis de Google Maps amb major freqüència. Per tant, seria convenient que pensessis a pagar per aquests recursos. A més, tingues en compte que navegar pel mapa no posseeix un cost addicional i pots especificar la xifra que estaries disposat a pagar si se t’esgota el crèdit mensual.

 

Com arreglar aquesta situació i seguir gaudint dels serveis de Google Maps?
En qualsevol dels casos exposats, per gaudir de Google Maps és necessari crear un compte i registrar un mètode de facturació així com una sèrie de canvis a la programació del mapa i el seu API Key.

 

 

Notícia original refineriaweb.com | “¿Ha dejado de funcionar el mapa de tu web? Google Maps cambia su rumbo y pasa a ser de pago”

Leave A Comment