Cada vegada més gent escolta música en serveis online com Youtube, però la veritat és que l’experiència no està a l’altura comparat amb un programa multimèdia qualsevol. Per exemple, una cosa tan simple com canviar de cançó suposa canviar fins a la pestanya de Youtube o el servei que utilitzem, perdent el temps innecessàriament. I aquest és un obstacle important per a Google, tenint en compte que vol potenciar l’ús de Youtube com a reproductor multimèdia amb serveis de subscripció com Youtube Music.

La solució que Google ha trobat està en integrar controls multimèdia directament a Chrome. És un experiment que ja s’està provant en les versions en desenvolupament del navegador, però que si arriba a la versió final pot ser una gran ajuda, especialment si estàs tot el dia escoltant música a Youtube.

Controls multimèdia a Chrome

El nou mini-reproductor detecta automàticament si comences a reproduir contingut multimèdia en una pestanya, i apareix com un botó de “Play” a la part on normalment apareixen les extensions. Si premem aquest botó, es mostren els controls de Pausa / Play, Següent i Anterior. També apareix el nom del contingut a més de la imatge, que en el cas de Youtube sol ser la imatge de miniatura. És una eina molt simple però que s’agraeix.

De moment, aquests controls multimèdia només estan disponibles a Chrome Canary, la versió inestable de Chrome. Per tant, si els vols fer servir hauràs primer que descarregar i instal·lar aquest navegador . Tingues en compte que et pots trobar molts bugs, i de fet des que activem aquests controls en el nostre cas el programa es tanca per si només de tant en tant.

Un cop instal·lat Canary, has d’obrir una nova pestanya i introduir la direcció “chrome: // flags / # global-mitjana-controls”. Al selector on posa “Default”, escull “Enabled”. Llavors apareixerà un missatge a la part inferior que et demana reiniciar el navegador.

Leave A Comment