Seguint el calendari d’anuncis i tenint en compte que més o menys per aquesta època vam poder tenir les primeres novetats d’Android N, avui ha estat el dia escollit per Google per donar a conèixer Android O. Google ha donat a conèixer diversos detalls d’Android O, la nova versió de sistema operatiu que de moment no té nom oficial.

Tal com esmenta el Bloc de Desenvolupadors d’Android (Android Developers Blog), les primeres betes d’Android O estaran disponibles “aviat”. No obstant això, al poc temps de donar a conèixer aquesta novetat, hem vist com les primeres Developers preview ja es troben disponibles. Els dispositius triats per rebre aquesta nova versió són els Nexus 5X i 6P, Nexus Player, la Pixel C i els Pixel i Pixel XL. Òbviament, els Nexus 6 i Nexus 9 ja no seran elegits per rebre Android O donat el seu temps de vida.

Com a primer gran canvi que trobem és la limitació d’execució de tasques en segon pla. Això òbviament ajudarà al fet que la bateria vegi una millora significativa en la seva durada donades les limitacions que tindran per executar processos en segon pla.

El segon gran canvi que trobem són els canals de notificacions. Això permetrà als desenvolupadors agrupar les notificacions que emet la seva aplicació per tipus, per mitjà d’una API estàndard. També tindrem novetats en l’estètica de les notificacions, però encara no hi ha més detalls sobre aquest tema.

Una novetat a tenir en compte és que Android O inclourà una API estàndard d’acte omplert que permetrà a certes aplicacions omplir camps automàticament. Depenent quin tipus d’usuari siguis, aquesta és una funció força útil.

Tot i que Google no ho ha esmentat com a tal, però tot sembla indicar que a l’Android O tindrem suport natiu amb Bluetooth APTX. Aquest és un codec d’alta qualitat d’àudio Bluetooth. El codec LDAC de Sony també serà compatible amb Android O.

Aquestes són només algunes de les novetats que tindrem en Android O segons han comentat al Bloc de desenvolupadors d’Android. Seguirem pendents per conèixer majors novetats o qualsevol dada addicional d’aquesta nova versió d’Android.

 

Notícia original de Solucioneswindroid.es “Google anuncia Android O y estará enfocado en la gestión de energía, notificaciones y más”

 

Leave A Comment