El continu avanç de la intel·ligència artificial (IA)ha portat algunes controvèrsies, però ara Facebook vol utilitzar-la per abordar un dels seus desafiaments: l’ús de la seva plataforma per a publicacions de persones amb tendències suïcides.

Mark Zuckerberg va anunciar en el seu mur que Facebook està desplegant un sistema millorat d’intel·ligència artificial, que serà capaç d’escanejar publicacions a la recerca de signes d’intencions suïcides, i alertar en aquests casos abans que es duguin a terme aquestes intencions.

 

 

“A partir d’avui, estem actualitzant les nostres eines d’intel·ligència artificial per identificar quan algú està expressant certs pensaments sobre el suïcidi en Facebook, de manera que puguem ajudar-los a obtenir l’ajuda que necessiten ràpidament”, va dir el CEO de Facebook en el seu mur. “Només en l’últim mes, aquestes eines de IAens han ajudat a connectar-nos amb les autoritats locals d’emergència ràpidament, més de 100 vegades”.

 

Els nous algorismes de la xarxa social utilitzen el reconeixement de patrons per buscar publicacions i comentaris amb paraules clau. Si la intel·ligència artificial reconeix algun que podria ser causa de preocupació, enviarà la informació a un empleat de Facebook per a la seva revisió en profunditat i, si és necessari, realitzar un seguiment.

 

“El suïcidi és una de les principals causes de mort entre els joves, i est és un nou enfocament per a la prevenció”, va assenyalar Zuckerberg, explicant que continuaran treballant estretament amb els seus socis de Save.org, National Suicide Prevention Lifeline, Forefront Suicide Prevention i amb les autoritats locals. “Si podem usar intel·ligència artificial per ajudar a les persones a estar presents per ajudar els seus familiars i amics, aquest és un pas important, i positiu”.

 

El nou sistema, que no depèn que els usuaris marquin ni denunciïn contingut, es llançarà automàticament a tot el món, a excepció dels països de la Unió Europea, a causa de restriccions regionals.

 

Notícia original es.digitaltrends.com |  “Facebook quiere evitar el suicidio con inteligencia artificial”

 

Leave A Comment