D’acord amb un informe del diari nord-americà The New York Times, Mark Zuckerbeg està planejant integrar els serveis de missatgeria de WhatsApp, Instagram i Facebook Messenger. Els tres continuaran funcionant com aplicacions independents, però la infraestructura de missatgeria s’unificarà.

 

El diari assenyala que la informació li ha arribat a través de quatre persones relacionades amb el projecte, que assenyalen que encara es troba en les primeres fases de desenvolupament. La iniciativa implica la reconfiguració dels serveis de missatgeria de WhatsApp, Instagram i Messenger des dels seus nivells més bàsics, de manera que suposarà un gran esforç que implicarà la participació de milers d’empleats de Facebook.

 

Amb l’objectiu de garantir la seguretat i la privacitat en l’enviament dels missatges, Zuckerberg vol que la infraestructura integrada dels serveis de missatgeria implementi xifrat d’extrem a extrem en totes les aplicacions. “D’aquesta manera, un usuari de Facebook podria enviar un missatge encriptat a una persona que només té compte a WhatsApp, per exemple. Actualment, això no és possible perquè les apps estan separades”, explica el diari.

 

L’objectiu és “construir les millors experiències de missatgeria que puguem; la gent vol que la missatgeria sigui ràpida, simple, segura i privada “, explica Facebook en un comunicat.” Estem treballant perquè més productes nostres de missatgeria estiguin encriptats d’extrem a extrem i considerant formes de fer més fàcil arribar a amics i familiars a través de les xarxes “.

 

A la pràctica, segons afirmen les fonts relacionades amb el projecte, el que Facebook pretén és mantenir els usuaris dins del seu ecosistema, de manera que utilitzin amb més freqüència les seves apps per enviar missatges que els productes rivals, com les apps de missatgeria d’Apple o Google.

 

Tot i que les aplicacions vagin a seguir funcionant de manera independent, aquest moviment torna a posar en dubte la independència real de WhatsApp i Instagram fa a Facebook. No oblidem que Jan Koum i Brian Acton, fundadors de WhatsApp, i Kevin Systrom i Mike Krieger, fundadors d’Instagram, van abandonar la companyia per problemes relacionats amb aquest assumpte.

 

A més, la unificació de la infraestructura dels serveis de missatgeria també pot generar dubtes relacionats amb la privacitat de les dades dels usuaris, que després de la integració passarien a estar disponibles per a totes les apps.

 

Com dèiem, de moment el projecte es troba en les seves fases inicials i encara hi ha molt per definir i dilucidar, així que haurem d’esperar per conèixer més detalls. Zuckerberg calcula que la unificació podria completar-se per a finals de 2019 o principis de 2020, segons les fonts.

 

Notícia original ComputerHoy  | “Facebook unificará la infraestructura de WhatsApp, Instagram y Messenger”

Leave A Comment