Una fallada en els servidors de Facebook ha provocat que les principals xarxes socials que funcionen sobre aquests servidors tinguin errors greus de funcionament, arribant-se a caure per complet i impedint el seu funcionament, tot i que els usuaris han tingut diferents nivells de problemes que han oscil·lat des de la lentitud del servei fins a la impossibilitat d’accedir-hi.

 

Les xarxes afectades han estat Facebook, WhatsApp i Instagram, les quals han tingut els seus propis errors a causa de que es tracta d’aplicacions diferents, com seria la impossibilitat d’escriure publicacions a Facebook, pujar fotos a Instagram, o tan sols enviar missatges per WhatsApp.

 

 

Han passat aproximadament 3 hores des de la caiguda principal del servei, i si bé es comença a poder utilitzar, Facebook segueix funcionant extremadament lent, fins al punt d’impossibilitar el seu ús a una velocitat raonable, mentre que WhatsApp està patint problemes similars amb latències de fins 1500ms i imatges que no arriben a enviar.

 

Per la seva banda, Instagram no permet pujar contingut a la plataforma, però el que estigués prèviament disponible es pot visualitzar sense problemes així com interactuar amb ell sense errors aparents. Twitter és ara mateix, irònicament, la via de Facebook per informar de l’estat del servei, de manera que totes les novetats arribaran per aquesta xarxa social.

 

Actualització: Facebook ha informat que estan treballant en solucionar el problema el més aviat possible, a més de confirmar que no es tracta d’un atac DDoS. De totes maneres, no se sap si és un problema tècnic o un atac d’un altre tipus, de manera que no es descarta cap de les dues opcions.

 


Notícia original Geeknetic  | “Facebook y WhatsApp sufren problemas durante varias horas debido a un fallo en sus servidores”

Leave A Comment