Si bé és cert que la majoria d’usuaris de PC connectem els nostres dispositius a la llum elèctrica utilitzant una regleta multiplicador d’endolls, hi ha usuaris que pensen que això és dolent perquè pot provocar sobrecàrregues i prefereixen connectar el PC directament a la presa de corrent de la paret; ¿És millor connectar el PC directament a la paret o, per contra, és més recomanable utilitzar una regleta? En aquest article et traurem de dubtes.

 

Generalment, quan parlem d’un PC de sobretaula no ens referim tan sols a la caixa de l’ordinador que alberga tot el nostre maquinari, sinó que parlem del conjunt de dispositius que conforma tot l’ecosistema de PC i que inclou aparells com el monitor o monitors, altaveus i fins i tot el router per tenir connexió a Internet, tots aparells que estan a la banda de la torre i que també necessiten connectar-se a la corrent, motiu pel qual normalment tots fem servir una o més regletes.

Connectar el PC a la presa de paret, té algun avantatge?

No obstant això, tampoc és estrany que tinguem dues o fins i tot més endolls de paret junts, i no són pocs els usuaris que pensen que és millor utilitzar un d’aquests endolls exclusivament per a la torre de l’ordinador i l’altre, amb una regleta, per tot el altres. Hem escoltat parlar que això és millor perquè així s’eviten sobrecàrregues a la regleta i, però, com et anem a comptar a continuació no és or tot el que llueix.

Cert és que connectant el PC directament a la presa de corrent pots evitar sobrecàrregues en les regletes, i no obstant això aquesta seria una situació atípica per no dir absurda: fins a la regleta més barata i de baixa qualitat suporta fins a 2.200 watts de consum elèctric, la qual que vol dir que perquè es produís una sobrecàrrega en aquesta hauries de connectar aparells amb un consum elevadíssim, com podria ser la nevera, l’aire condicionat o una aspiradora (i tot i així difícilment la sobrecargarías llevat que connectaràs tot això alhora).

 

Per contra, connectar el PC directament a l’endoll de la paret també pot tenir desavantatges i és que no estàs posant cap element intermedi entre el PC i la instal·lació elèctrica de casa teva, el que significa que la font d’alimentació haurà de suportar les fluctuacions de tensió, pics de corrent i altres problemes inherents a les instal·lacions elèctriques.

 

No passa res per això i especialment si la instal·lació elèctrica està en bon estat, però si en canvi poses entre mitjanes una regleta de protecció (ja no parlem de les regletes barates típiques de color blanc que tots tenim, sinó d’una regleta «bona» ) ja no serà el teu preuada font d’alimentació la que hagi de bregar amb els problemes elèctrics, sinó que per a això hauràs precisament la regleta, que farà de filtre entre la instal·lació elèctrica i el teu PC.

Per tant i dit això, connectar el PC directament a l’endoll de la paret no t’aporta cap avantatge real (llevat que, com hem dit, endolls a la mateixa regleta que el PC aparells de gran consum) i de fet pot arribar a ser contraproduent si ho posem en comparació amb utilitzar una regleta de protecció. No passa res per fer-ho, però per descomptat utilitzar una bona regleta és una opció més segura.

 

De fet, des HardZone et recomanem encaridament que protegeixis la teva preuat PC utilitzant o bé una regleta de protecció o bé un SAI, una cosa encara millor perquè a més de fer de filtre elèctric et permetrà mantenir l’equip encès per realitzar un apagat controlat si se’n va la llum.

Notícia original: hard Zone

Leave A Comment