Ens han estat donant pistes i finalment sembla ser que és real: Windows 11 arribarà per substituir Windows 10. El sistema operatiu de nova generació s’ha filtrat en un curt vídeo en què podem veure la build per a desenvolupadors. Així mateix, circulen per xarxes socials captures de pantalla del menú Inici o el tauler de control entre d’altres.

 

Satya Nadella, CEO de Microsoft, va anunciar que la setmana que ve Microsoft anunciarà «una de les novetats més importants de Windows en l’última dècada». Si feia referència a aquest nou sistema operatiu, no estava mal encaminat. En aquesta nova versió s’aprecia un redisseny complet que posa al dia la interfície i afegeix noves funcionalitats.

 

Quines característiques tindrà Windows 11 segons les filtracions

 

A Genbeta han recopilat una sèrie de característiques que es poden apreciar en el Windows 11 filtrat arran de les captures de pantalla i vídeos que s’han publicat a Internet tant en xarxes socials com en mitjans que han accedit al sistema operatiu.

 

En primer lloc podem veure com la nova interfície i el menú Inici en particular s’assemblen molt al que s’esperava originalment de Windows 10X, ara ja cancel·lat. Veiem com la barra de tasques recopila totes les icones al centre i s’afegeix un nou botó per accedir al menú Inici.

 

Screenshot 1

 

Al menú Inici han desaparegut els clàssics Live Tiles i en el seu lloc tenim un grid d’icones al costat de fitxers recents i l’opció d’apagar el dispositiu. És una versió inicial i definitiva, de manera que encara no està tot acabat i inclòs, però igualment sembla ser que el menú Inici serà molt més simple que el de Windows 10. Per la resta, és destacable com les finestres tenen unes cantonades arrodonides i deixen enrere l’estil punxegut de Windows 10 i Windows 8. Parlant de finestres, la nova versió sembla incloure una opció per ajustar automàticament les finestres en pantalla dividida en dues apps, 3 apps o quatre apps.

 

Screenshot 2

 

Altres aspectes que no semblen encara molt desenvolupats són la botiga de Microsoft Store, una botiga que s’espera que sigui actualitzada per complet. En versions molt primerenques està també el nou sistema de widgets, que apunta a substituir els Live Tiles. En ell, al carregar-se mostra informació sobre el temps, notícies i més.

 

Finalment, hi ha nous fons de pantalla que ja pots descarregar, un tema fosc i un nou so d’inici.

 

Notícia original: Xataka

Leave A Comment