La NASA ha reconegut oficialment, en un comunicat als seus empleats que s’ha filtrat a la premsa, que els servidors de la NASA han estat hackeados.

 

El hackeo de la NASA ha afectat almenys dos servidors que contenien les fitxes i les dades personals, incloent dades crítiques com el número de la Seguretat Social, de tots els empleats civils que han treballat en la NASA des de juliol de 2006 a octubre de 2018: científics, astronautes, investigadors, doctors, informàtics, etc. En l’actualitat treballen en la NASA al voltant de 17.000 persones.

 

L’agència espacial americana ha confirmat que aquesta violació de la seva seguretat només ha afectat els empleats civils. En aquests servidors hackeados de la NASA no estaven les dades del personal militar. Tampoc s’ha compromès la seguretat de cap missió.

 

De moment no es coneix la identitat ni l’objectius dels hackers que han hackeado la NASA. Es tracta d’una bretxa de seguretat molt greu, perquè han robat totes les dades personals dels empleats civils de la NASA durant els últims 12 anys. A més de la pròpia informació en si, aquestes dades poden servir per a obtenir informació sobre possibles missions, projectes de treball, equips interns, i fins i tot usar-los per a possibles suborns i extorsions.

 

La NASA ha anunciat que es posarà en contacte directament amb els empleats que s’hagin vist afectats, estiguin o no treballant ja per a l’agència, per a oferir-los serveis de protecció d’identitat, amb l’objectiu de detectar si algú utilitza les seves dades de forma fraudulenta.

 

No és la primera vegada que hackean la NASA de forma greu. En 2016, una altra bretxa de seguretat massiva, va permetre a un grup hacker anomenat AnonSec robar 276 GB de dades sensibles, incloent vídeos, registres de vol i credencials del personal

 

Els hackers van intentar prendre el control d’un dron autònom valorat en 220 milions de dòlars, que pretenien estavellar en el mar. Però la seguretat de la NASA va poder reprendre el control manual de la nau, i evitar el desastre.

 

Veurem quines conseqüències té aquest nou hackeo de la NASA, i si es descobreix qui ha estat l’autor.

 

Notícia original ComputerHoy  | “La NASA ha sido hackeada, todos sus empleados civiles comprometidos”

Leave A Comment