Si un dels components del teu PC dóna problemes, hi ha moltes possibilitats que sigui per culpa dels controladors. Aquestes són algunes eines per buscar i descarregar drivers.

 

Els drivers o controladors són uns arxius que s’encarreguen d’indicar-li al sistema operatiu com ha d’utilitzar els diferents components, dispositius i perifèrics que tens connectats al teu ordinador.

 

Sense els controladors, el sistema operatiu no detecta cap component de hardware o perifèrics connectats o no sabrà quines ordres enviar-li perquè funcioni. Per aquest motiu, és de vital importància mantenir els controladors sempre actualitzats i en perfecte estat, perquè l’equip funcioni amb normalitat.

 

Utilitzar-ne un incorrecte o mal instal·lat pot provocar inestabilitat de sistema, problemes de funcionament i els temuts pantallazos blaus de Windows.

 

Per això, hem seleccionat algunes aplicacions que t’ajudaran a descarregar drivers o controladors per al teu ordinador i a fer còpies de seguretat dels controladors que tinguis instal·lats perquè sempre estiguin en òptimes condicions i solucionar els problemes del teu ordinador al connectar el hardware o els perifèrics.

 

Si vols oblidar-te per sempre dels teus problemes amb els drivers, no et perdis aquesta llista dels millors programes per buscar i actualitzar drivers a Windows.

 

 

 

Driver Talent


 

 

 

Comencem la nostra selecció de les millors aplicacions per descarregar, buscar i actualitzar drivers al teu PC amb un programa que, potser no destaqui per ser un dels més brillants, però si compta amb algunes funcions que el fan destacar d’altres programes de manteniment de controladors.

 

La versió gratuïta de Driver Talent és totalment funcional des del primer minut i et resultarà molt útil per ajudar-te a actualitzar els controladors del teu PC. No obstant això, la versió PRO d’aquesta aplicació compta amb una excel·lent eina que permet reparar controladors corromputs. Una solució ideal per recuperar els controladors de perifèrics antics difícils de trobar.

 

 

Aquesta eina et permet buscar automàticament els controladors més adients per al hardware que tens instal·lat al teu equip i, un cop trobat, descarregar-lo i instal·lar-lo a Windows mantenint i solucionant els problemes amb els controladors de la impressora, webcam o qualsevol dels perifèrics que tinguis connectats.

 

 

Device Doctor


 

 

Una de les característiques més recurrent en aquests programes que busquen i actualitzen controladors és que ho fan de forma automàtica. Alguns usuaris no acaben d’estar conformes amb aquesta característica i prefereixen tenir el control total sobre quin controlador s’instal·la en el seu equip. Per a tots ells, Device Doctor pot ser el programa d’actualització de controladors ideal.

 

Al igual que altres eines d’actualització de drivers, Device Doctor realitza una anàlisi dels components que tens instal·lats al teu PC i determina si estan utilitzant el controlador correcte i si és l’última versió disponible. Però a diferència d’altres, Device Doctor només et facilita l’enllaç d’on pots descarregar el controlador que ell considera que has d’instal·lar. Teva serà la responsabilitat d’anar a la web indicada i decidir si, efectivament, és el controlador adequat.

 

 

Amb una interfície d’usuari senzilla d’utilitzar i molt clara, és una aplicació lleugera que no et farà res tenir instal·lada en el teu equip.

 

La part negativa és que és un programa descontinuat des de 2012. Això no vol dir que no faci la seva feina de manera impecable, però no et recomanem utilitzar-lo per actualitzar controladors en versions posteriors a Windows 8.

 

 

DriverPack Solution


 

 

Aquesta eina per a l’actualització i manteniment de controladors es diferencia dels seus rivals per ser de codi obert i totalment gratuïta.

 

DriverPack Solution està disponible en dues versions que, com ja hem comentat, són totalment gratuïtes, però que obeeixen a objectius clarament diferenciats.

 

La primera d’elles només pesa 2 MB i conté l’instal·lador de l’aplicació que, mitjançant una connexió a Internet, analitzarà i instal·larà els controladors que el teu ordinador necessiti.

 

En canvi, la segona versió, pesa uns 11 GB i es troba en forma d’imatge ISO que es pot descarregar mitjançant un client torrent. El motiu del pes d’aquesta versió és que conté tots els controladors que el teu ordinador pogués necessitar i els instal·la sense necessitat de tenir una connexió a Internet.

 

 

A més de poder actualitzar els controladors del teu PC, amb DriverPack Solution també podràs mantenir els teus programes actualitzats de forma automàtica ja que inclou un servei d’actualització de programari integrat.

 

 

DriverIdentifier


 

 

Si no vols complicacions a l’hora de baixar i actualitzar els controladors per al teu PC, DriverIdentifier és el programa que estaves buscant.

 

És extremadament senzill d’utilitzar, però sense perdre gens d’eficàcia en la seva missió de mantenir actualitzats els controladors, cosa que fa fins i tot sense connexió a Internet. Una cosa que sens dubte et serà de molta utilitat si acabes de reinstal·lar el sistema i encara no has pogut instal·lar el controlador de la targeta de xarxa.

 

Una altra peculiaritat de DriverIdentifier és que disposa d’una versió portable que pots copiar a un pendrive i executar des d’allà en qualsevol altre ordinador sense necessitat d’instal·lar. Una cosa molt a tenir en compte per completar la teva Kit d’eines per a la reparació de el PC.

 

Al igual que succeïa amb Device Doctor, DriverIdentifier només facilita l’enllaç de descàrrega per al controlador des de la pàgina oficial de fabricant, pel que resulta de gran ajuda per descarregar els controladors oficials dels components nous, però no tant per als perifèrics més antics.

 

 

Snappy Driver Installer


 

 

Snappy Driver Installer és un cercador i instal·lador de controladors gratuït i de codi obert que segueix els passos de DriverPack Solution, oferint-te una versió per descarregar-te els controladors que necessitis des d’Internet anomenada SDI Lite, o una versió completa que ocupa al voltant de 11 GB anomenada SDI Full, que permet l’actualització de controladors offline que podràs utilitzar per actualitzar qualsevol ordinador ja que a l’ésser portable pot ser instal·lada en un disc USB extern.

 

Una de les grans avantatges de Snappy Driver Installer és que, després d’analitzar el teu equip per comprovar l’estat dels controladors, permet seleccionar tots els que necessiten actualització, per així descarregar-los i instal·lar-los tots d’una sola vegada.

 

 

 

A més, si després de l’actualització dels controladors el dispositiu no funciona correctament, pots tornar al controlador anterior ja que Snappy Driver Installer crea un punt de restauració automàtic abans de cada actualització. Això et garanteix la màxima seguretat a l’hora d’actualitzar els controladors.

 

 

IObit Driver Booster 4


 

 

Fins aquí t’hem recomanat alguns dels millors programes gratuïts per buscar, descarregar i actualitzar drivers a Windows. Però si hi ha un programa pel qual val la pena pagar per mantenir els controladors del teu PC en perfecte estat, aquest programa és, sens dubte, IObit Driver Booster 4.

 

Tot i que hi ha una versió gratuïta totalment funcional que permet utilitzar-lo amb normalitat, la seva versió de pagament desbloqueja per poc menys de 20€ algunes funcions que realment val la pena destacar.

 

Entre les característiques més notables d’aquest programa d’actualització i manteniment de drivers trobem la funció que permet analitzar de forma programada i automàtica l’equip i actualitzar-lo per si sol. Això significa que els controladors del teu equip sempre estaran funcionant amb l’última versió disponible i sense que tu hagis de fer res en absolut.

 

A més, et permet fer una còpia de seguretat de cada controlador del teu PC. Una funció que agrairàs quan hagis de reinstal·lar el sistema i puguis restaurar tots els controladors d’una sola vegada, en lloc d’haver de instal·lar-los un a un.

 

I també, et permet comparar les modificacions que s’han dut a terme entre un controlador i la seva versió anterior, així com la creació d’un punt de restauració per tornar a el controlador anterior si el nou controlador no funcionés correctament.

 

 

 

SlimDrivers


 

 

Amb SlimDrivers arribem a la recta final de la nostra selecció dels millors programes per buscar, baixar i actualitzar drivers en Windows i li posem un fermall d’or.

 

SlimDrivers et permet instal·lar, actualitzar i desinstal·lar de forma senzilla els controladors del teu ordinador. Quan SlimDrivers detecta que hi ha un controlador que està funcionant amb una versió obsoleta, busca un reemplaçament i t’ofereix descarregar-lo des de la mateixa interfície de el programa.

 

A més, també detecta si has desinstal un component o dispositiu i t’ofereix desinstal lar els controladors que romanen instal·lats per alliberar espai i mantenir el teu equip optimitzat.

 

SlimDrivers

 

L’eina de gestió de controladors compta amb una versió gratuïta algunes opcions limitades, i una altra versió de pagament. Òbviament, a l’desbloquejar les funcions de la versió de pagament, el manteniment dels drivers es fa més còmode, però la versió gratuïta és més que suficient per mantenir els controladors del teu equip en plena forma.

 

 

Notícia Original de ComputerHoy | Els millors programes per buscar i actualitzar drivers a Windows

Leave A Comment