Aquestes són les millors alternatives a Chrome o Firefox, dos dels navegadors més populars en l’actualitat, que, però, tenen molta competència si busquem característiques concretes, un disseny diferent, seguretat o anonimat.

Encara que no ho sembli, hi ha vida més enllà de Chrome i Firefox. Els dos navegadors s’han convertit, per mèrits propis, en els més utilitzats. Són ràpids, segurs si es configuren bé i les extensions i altres eines han aconseguit, pràcticament, monopolitzar el sector.

 

Hi ha competència, és clar, com Edge (que ara passarà a millor vida i serà reemplaçat per un navegador basat en Chromium, com Chrome) o Safari, el qual ve instal·lat per defecte en els Mac. No obstant això, no són la ” millor competència ”, ja que el Firefox i Chrome segueix millorant (i ara arribarà la manera ” mai lent ” de el navegador de Google per equips modestos.

Si volem navegadors avançats o amb funcions i dissenys especials, cal mirar a un altre costat. A continuació, us expliquem quines són les millors alternatives a Chrome i Firefox si volem un navegador ràpid, però també si busquem un altre disseny o opcions avançades de seguretat.

 

Opera


 

És el navegador que sembla que sempre hi és si volem sortir de Google Chrome o Firefox. És, sens dubte, una de les millors alternatives a Google Chrome.

El desenvolupament d’Opera va començar amb un motor propi, però a poc a poc es va anar abandonant aquesta filosofia i es van passar a Chromium. Això ens permet utilitzar extensions, però a més de les extensions, hi ha un grapat de característiques molt útils per a l’usuari.

Opera, compta amb una barra lateral que ens permet ancorar ” aplicacions ”, com Facebook, un traductor o WhatsApp web. Això ens permet utilitzar aquestes funcions de manera molt còmoda i ràpida, sense necessitat d’obrir una altra pestanya. Això sí, el consum de RAM és elevat …

 

Opera

 

Per la resta, Opera és un navegador ràpid, compta amb característiques que trobem en Chrome i tres eines curioses. Una és una manera d’estalvi de bateria per a portàtils. Una altra és un bloquejador d’anuncis integrat en el navegador i, a més, compta amb una VPN gratuïta, que ens pot treure d’algun apurillo.

Potser no era una sorpresa, però Opera és una de les millors alternatives a Chrome i Firefox que podem descarregar. Podeu fer-ho a través d’aquest enllaç.

 

Comodo Dragon y Ice Dragon.


 

Ara, anem amb els millors navegadors alternatius a Chrome i Firefox que potser no us sonen tant com Opera, però a què val la pena fer l’ullet.

I és que, es tracta d’un navegador molt, molt segur. Comodo és una empresa de seguretat que ha desenvolupat dos navegadors, un basat en Chromium i un altre a Firefox, perquè l’usuari triï el que més li agradi (de fet, el disseny és molt similar al navegador base), així com el motor de cerca.

 

Cocoon

 

El més interessant d’aquest navegador és que és ideal per tenir com a segon navegador, ja que la seva característica principal és la seguretat. Els dos navegadors utilitzen el servidor DNS de Comodo i les finestres s’executen en un sandbox, un contenidor que permet que la web en qüestió no tingui contacte amb la resta de l’equip.

Els portàtils millor valorats en Amazon Espanya

Cada web neix i ” mor ” en una pestanya completament independent, de manera que no cal preocupar-se pel malware que es pot instal·lar. Podeu descarregar-lo a través d’aquest enllaç

Vivaldi


 

La història de Vivaldi és molt curiosa, I és que, darrere d’aquest projecte està Jon Stephenson von Tetzchner, el creador d’Opera. Quan Opera va abandonar el seu motor i va començar la remodelació, hi va haver usuaris que es van mostrar descontents, fundant el seu propi Opera. No obstant això, l’empresa va tancar aquest projecte i va tornar a Tetzchner en el seu ” contra ”.

Així, va néixer Vivaldi, un navegador que compta amb un disseny molt atractiu i, a l’estar basat en Chromium, és compatible amb les extensions de Chrome Web Store.

 

Vivaldi

 

Vivaldi és un navegador amb un gran disseny, que adapta el seu color al de la web que mostra i, encara que li falten característiques bàsiques presents en altres navegadors, és ràpid i té molt futur al davant.

Podeu descarregar Vivaldi des d’aquest enllaç.

 

Yandex


 

Yandex és una de les millors alternatives a Chrome i Firefox. Es tracta d’un navegador rus que compta amb un disseny bastant interessant. I és que, mostra les finestres com si fossin aplicacions.

De fet, ens recorda a Windows 8, ja que podem canviar el ” fons d’escriptori ” del navegador i veiem les pàgines a ” Tiles ”. A més, té ginys, com el de Gmail, que supleix a les extensions de Chrome i altres navegadors.

 

Yandex

És un navegador força ràpid, però el que més destaca és el nivell de seguretat que incorpora. I és que, compta amb un motor que lluita contra la suplantació d’identitat DNS, de manera que analitza la web a la recerca de virus i altres amenaces.

És bastant interessant i podeu descarregar-lo a través d’aquest enllaç.

Torch


 

Avisem, Torch no és un navegador per a tothom, ja que no s’actualitza a la mateixa velocitat que altres navegadors. Això sí, hi ha un parell de detalls que són curiosos, útils i satisfaran a molts usuaris.

Torch està basat en Chromium, però no s’assembla en res a Chrome. De fet, és una de les millors alternatives a Chrome i Firefox per les seves opcions multimèdia.

 

Torch

 

I és que, compta amb diferents widgets integrats que ens permeten reproduir contingut de YouTube, com si fos un reproductor de música, així com descarregar vídeos prement un botó o descarregar torrents, entre altres interessants opcions.

És un navegador enfocat als usuaris que vulguin consumir contingut, i podeu provar-ho a través d’aquest enllaç.

 

Epic Browser


 

Si voleu sacrificar una mica de velocitat, però necessiteu un navegador ultra segur, poques opcions millors que Epic Browser hi trobareu. I és que, si executar les pàgines web en un calaix de sorra no és suficient per a vosaltres, teniu un navegador encara més potent en aquest sentit.

Epic Browser està construït sobre Chromium, però el millor és, sens dubte, que després de cada sessió s’eliminen totes les dades de la recerca que hàgim realitzat, fins i tot les galetes.

 

Epic Browser

 

A més, inclou un bloquejador de publicitat, no recopila les nostres dades i, tot i que el disseny no és el punt fort, cosa que sí que és important per a altres navegadors, és una mica del que prescindeix per navegar de forma molt segura.

Es tracta d’una de les millors alternatives a Chrome i Firefox si necessitem seguretat extrema, i podeu provar-ho a través d’aquest enllaç.

Colibri


 

Colibri és un projecte molt diferent de la resta. El disseny és molt important per a aquest navegador que, tot i que és ràpid, basa tota l’experiència, precisament, en un disseny minimalista que retrocedeix uns quants anys.

I és que, prescindeix totalment de pestanyes perquè no hi hagi distraccions, segons ells. Si sou usuaris que no necessiteu més que una pàgina web al mateix temps, no tindreu problema, però si necessiteu dos o més al mateix temps, haureu d’obrir diverses finestres.

 

Colibri

 

Això sí, és lleuger, veloç i compta amb un gran disseny i eines molt útils que ens permeten tenir la navegació ben ordenada. Repetim, no és per a tothom, però si voleu provar alguna cosa diferent, podeu descarregar-lo des d’aquest enllaç. Això sí, necessiteu demanar ” permís ” per correu electrònic per poder usar-lo.

 

Brave


 

Brave és un navegador estable, ràpid i amb una característica molt interessant, un bloquejador ètic de publicitat. La publicitat és l’elefant a la terrisseria d’usuaris i mitjans, ja que és necessària, però pot ser tan abusiva que els usuaris es plantegin utilitzar un bloquejador de publicitat.

Brave té un integrat, però només bloqueja la qual és massa intrusiva. Es tracta d’un navegador molt estable, i no és per menys, perquè el cofundador de Mozilla està després d’aquest projecte.

 

Brave

 

 

Va començar sent extremadament primitiu, però a poc a poc ha anat millorant i, ara, és un dels més segurs que podem descarregar. A més de bloquejar la publicitat, també protegeix la intimitat de l’usuari.

 

Si voleu donar-li una oportunitat, podeu descarregar-lo a través d’aquest enllaç.

 

Cocoon


 

De nou, un navegador que sacrifica velocitat a canvi de seguretat. Cocoon era una extensió de Firefox, però a poc a poc el projecte va ser mutant i es va convertir en un navegador independent.

El que fa Cocoon és protegir, bàsicament, a l’usuari. Hem de crear un compte i, un cop feta, obtenim un xifrat de totes les entrades i sortides de caixes de dades de navegador.

 

Cocoon

 

Compta amb un antivirus integrat, de manera que estem una mica més segurs davant les descàrregues i el possible malware, a més de protegir la nostra identitat i l’adreça IP de l’usuari. Si voleu provar-ho, podeu fer-ho aquí.

Midori


 

Aquest és un dels millors navegadors alternatius a Chrome i Firefox si necessitem una opció veloç, però que consumeixi pocs recursos. Una de les principals bondats de Midori és que es tracta d’un navegador molt lleuger. Consumeix pocs recursos i és idoni per a equips poc potents.

Midori és un projecte bastant petit, però que després dels últims moviments corporatius, està destinat a créixer en 2019. El disseny no és el punt fort de Midori, ja que és molt minimalista, però si busqueu un navegador que consumeixi pocs recursos, no hi ha moltes opcions millors que Midori.

 

Midori

 

Això sí, als usuaris d’algunes distros de Linux us sonarà, ja que és un navegador que ve per defecte en algunes versions de Linux. Si voleu provar Midori, podeu descarregar-lo a través d’aquest enllaç.

Waterfox


 

Ens trobem davant d’un navegador de codi obert basat en Firefox que destaca especialment per protegir la privacitat de l’usuari. Presumeix de no recopilar cap informació de seguiment o d’ús, i assegura que la seva recol·lecció de dades és molt limitada: només envia el sistema operatiu i la versió del navegador de l’usuari amb la finalitat de buscar actualitzacions.

Una altra de les qualitats atractives de Waterfox són les seves opcions de personalització, que et permeten modificar i ampliar el programa tant com vulguis.

Aquest navegador ha collit bones crítiques i es tracta d’una alternativa interessant a Chrome si la privacitat és el que més et preocupa. Pots descarregar-lo en aquest enllaç.

Tor, encara que aquest no és per a tothom


 

Un cop vists els millors navegadors alternatius a Chrome i Firefox, toca presentar a Tor. I és que, no és un navegador que puguem recomanar ” a la lleugera ”, ja que realment no és un navegador per al dia a dia.

Encara que podem utilitzar Tor Browser com un navegador tradicional, el punt fort d’aquesta proposta és que protegeix la nostra intimitat a la xarxa. El que busca és garantir l’anonimat en el pas per la xarxa per, així, poder entrar a la Deep Weep amb un sistema en què la nostra IP rebota.

Això sí, si algú vol rastrearnos, podrà fer-ho si passem molt de temps navegant amb Tor. Si necessiteu entrar a la Deep Web, podeu fer-ho a través d’aquest enllaç.

 

Ja us hem explicat quins són els millors navegadors alternatius a Chrome i Firefox. Hi ha més navegadors que podem descarregar, però si voleu provar alguna cosa diferent, i semblant al que ja teniu, podeu començar per aquí.

 

Notícia Original de ComputerHoy | ” Els millors navegadors alternatius a Chrome o Firefox més ràpids i segurs.”

 

Leave A Comment