Us mostrem la llista dels DNS més ràpids de 2019, una sèrie de direccions per a connectar-nos de manera més ràpida, encara que també segura, als llocs web que visitem diàriament.

DNS significa Sistema de Noms de Domini. En Internet hi ha moltes tecnologies imprescindibles per a poder navegar correctament i de la forma més segura, però la de DNS és fonamental. I és que, és la que s’encarrega de ”traduir” la informació de l’adreça d’una pàgina web a una IP perquè el PC sàpiga a quin servidor s’ha de connectar per a accedir a aquesta web.

 

És a dir, la tecnologia DNS és la que s’encarrega de, quan tu escrius ”compsaonline.com” en el navegador, convertir les dades de la web en una IP d’un servidor, i el PC es connecta a aquest servidor per a poder veure el contingut de la web. És a dir, en lloc d’escriure una llista de números, escrivim el nom d’un domini. Molt més fàcil de recordar, veritat?

 

Bé, dit això, i com el DNS és el ”traductor” d’aquestes dades, hi ha alguns que el fan de forma més efectiva que uns altres, bé sigui per la ubicació del mateix o per la mateixa velocitat de processament. Per això, a continuació, us expliquem quins són els DNS més ràpids de 2019 que podeu utilitzar.

 

Els DNS més ràpids de 2019


Ara bé, ara que sabem què és un DNS, és el moment de veure quins són els més ràpids. Això sí, heu de saber que no tots els DNS es caracteritzen per la velocitat. Els DNS que podem editar manualment són aquí per a, sí, donar-nos la major velocitat de navegació, però uns altres ofereixen més seguretat o privacitat, depenent del que busquem.

 

Dit això, us deixem la llista dels DNS més ràpids de 2019 perquè navegueu a màxima velocitat.

 

 

Les més ràpides, com Google o Cloudflare, ho són perquè tenen una sèrie de servidors distribuïts per tot el planeta, per la qual cosa la transferència de dades és extremadament ràpida. No té molt a veure, però és una de les claus de Stadia per a funcionar, per exemple.

 

Canviar DNS en Windows 10 i macOS


 

Ara bé, una vegada heu triat el DNS que més s’ajusta a les vostres necessitats, és el moment de canviar-lo. Per a canviar el DNS en Windows, l’única cosa que heu de fer és el següent:

 

  • Anar a ”Configuració”, a la pestanya ”Xarxa i Internet”.

 

  • Triar l’opció ”Canviar opcions de l’adaptador” i prémer amb el botó dret del ratolí en ”Adaptador i propietats”.

 

  • Fet això, anem a ”Protocol d’Internet versió 4 (TCP/*OPv4) i Propietats”.

 

  • Activem la casella i escrivim la DNS que vulguem. Llest.

 

 

Per a canviar el DNS en Mac, cal donar menys voltes:

 

  • Anem a ”Preferències del sistema” a la finestra de ”Xarxa”.

 

  • Aquí, cal seleccionar la connexió actual i punxar en ”Avançat”.

 

  • Anem a la pestanya ”DNS”, premem en ”+” i escrivim l’adreça que vulguem.

 

 

Així que, ja sabeu quins són els DNS més ràpids de 2019, només queda trobar un que us agradi… i seleccionar-ho en el vostre equip.

 

Notícia original ComputerHoy  | “Els DNS més ràpids de 2019.”.

 

Leave A Comment