El vídeo està cada vegada més present en les nostres vides gràcies a plataformes de vídeo en streaming com Youtube o Twitch que permeten que qualsevol usuari pugui crear el seu canal i compartir els seus vídeos amb la resta d’usuaris.

 

Perquè aquests vídeos comptin amb una qualitat acceptable han de passar, irremeiablement, per un procés d’edició en el qual tallar els fragments de vídeo que no serveixen i unir els que sí que són realment interessants, o simplement afegir títols, intros o efectes especials als teus vídeos per a fer més atractiu el contingut i atreure més visites.

 

Per a aconseguir-ho és necessari comptar amb un editor de vídeo adequat i aquí és on molts dels usuaris han de trobar editors de vídeo gratis per a usar en Windows.

 

Hem seleccionat per a tu una llista amb els 7 millors editors de vídeo gratis per a usar en Windows amb els quals podràs editar els teus vídeos des del teu PC, i sempre tenint en compte la teva experiència en aquest tipus de programes.

 

Clipchamp

 

És un editor de vídeo gratuït en línia amb el que pots editar els teus vídeos des de qualsevol equip ja que no necessites més que una connexió a Internet per utilitzar-lo. Puges el vídeo a la seva plataforma, edites i el descàrregues o comparteixes a Facebook, YouYube, Vimeo o Google Drive. Sense instal·lacions ni problemes.

 

Clipchamp compta amb una versió de pagament amb la qual es desbloquegen algunes funcions i s’amplien el nombre de vídeos, però la seva versió gratuïta és perfecta per editar vídeos de forma esporàdica ja que et permet editar fins a 5 vídeos al mes.

 

Per utilitzar l’editor de vídeo d’Clipchamp només has de registrar-te per crear un compte d’usuari, després, només cal arrossegar un vídeo a l’editor i ja pots tallar-lo, retallar la seva resolució, girar-lo o voltejar-o aplicar-li diversos ajustaments de color. Quan acabis, podràs descarregar-convertint els teus vídeos a altres formats o comprimiéndolos per reduir el seu pes.

 

Clipchamp també permet crear vídeos directament des del teu webcam, per després editar-los i compartir-los sense necessitat de descarregar al teu ordinador, cosa que et resultarà molt útil si estàs utilitzant l’equip d’una altra persona.

 

 

VideoPad

 

Amb VideoPad arribem a un nivell d’edició de vídeo en què es poden començar a obtenir resultats professionals de forma senzilla gràcies a eines com la substitució de fons amb croma, crear efectes d’àudio i vídeo avançats ja que inclou una extensa biblioteca de transicions i fosos per al canvi de plans.

 

Una altra de les característiques que fan de VideoPad un dels 7 millors editors de vídeo gratis per a usar en Windows és que permet publicar els vídeos editats directament a serveis de vídeo en streaming com Youtube, xarxes socials o pujar els vídeos directament al teu núvol en Dropbox o Google Drive. Per descomptat, també pots exportar-directament a formats com el DVD, Blu-ray.

 

 

VSDC Video Editor

 

Un editor de vídeo minimalista i fàcil d’utilitzar que, mitjançant l’aplicació de filtres i efectes pot millorar considerablement l’aspecte dels teus vídeos amb sol un parell d’ajustos.

 

En la versió gratuïta de VSDC Video Editor per a Windows és un editor no lineal, de manera que podràs alternar clips per intercalar i inserir efectes d’àudio i vídeo, inclosos els efectes de tipus màscara amb què pots amagar o de remarcar diferents elements de la teva vídeo.

 

Però sens dubte una de les funcions més interessants és la de poder aplicar filtres a l’estil d’Instagram als teus vídeos per canviar el seu aspecte de manera ràpida i senzilla.

 

VSDC Video Editor permet l’exportació en múltiples formats de vídeo, inclosos els formats 4K, Full HD o formats ràpids adaptats a les característiques de les xarxes socials, plataformes de vídeo o dispositius portàtils.

 

VSDC Video Editor és una eina de vídeo senzilla d’usar, però compta amb algunes funcions professionals com és l’estabilització de vídeo amb la qual podràs estabilitzar la imatge gravada des drones o càmeres d’acció, donant-li un toc més professional al teu vídeo.

 

 

IvsEdits

 

És un potent editor de vídeo gratuït per a Windows amb el qual editar vídeos amb resolucions 4k en Windows.

 

Interactive Video Systems Editor pot considerar un dels 7 millors editors de vídeo gratis per a usar en Windows ja que permet editar vídeos amb qualitat professional. Això fa que el seu ús requereixi d’un cert aprenentatge previ per dominar la seva interfície i aprofitar millor les seves funcions.

 

IvsEdits permet capturar vídeo i àudio en viu des de diferents orígens al teu PC, de manera que podràs crear els teus vídeos connectant una càmera web al teu equip i afegint-li directament efectes, subtítols o qualsevol altre recurs.

 

 

 

Shotcut

 

Shotcut, la primera opció que podríem considerar com una eina d’ús professional amb la qual editar els teus vídeos a casa de forma gratuïta.

 

Shotcut és un programa de codi lliure, multiplataforma i gratuït amb el qual pots accedir a opcions d’edició avançada de vídeo i amb una interfície totalment traduïda a l’espanyol després de la seva esperada actualització. Això facilita el seu ús a les persones amb menys experiència en l’edició de vídeos des del PC.

 

Les eines bàsiques d’edició de vídeo, com tallar fragments del vídeo, afegir diferents clips, importar i unir diversos vídeos, afegir una banda sonora als teus vídeos o exportar vídeos a diferents formats es realitzen d’una forma molt senzilla ja que la distribució de menús és l’habitual en aquest tipus d’eines i resultarà familiar a molts dels usuaris.

 

La cosa canvia quan has de endinsar-te en filtres i efectes avançats on sí que cal dedicar-li un cert temps a l’aprenentatge, cosa que et resultarà molt senzill gràcies als tutorials en vídeo que trobaràs a la seva pàgina oficial.

 

Sens dubte val la pena provar aquest editor de vídeo gratuït per a Windows abans de considerar la compra de qualsevol altra eina similar.

 

 

Lightworks

És conegut per ser una de les més puixants alternatives a Adobe Premiere com a editor de vídeo professional per a Windows. Tant és així que fins i tot s’ha utilitzat per editar alguns dels majors èxits del cinema en els últims 25 anys com Pulp Fiction, El discurs del rei, El llop de Wall Street o L’increïble Will Hunting entre d’altres. ¿Imagina què podries fer amb els teus vídeos?

 

Aquesta potent eina d’edició de vídeo compta amb una versió de pagament per una llicència d’ús mensual per 19,99 euros o anual per 134,99 euros. No obstant això, Lightworks també compta amb una versió gratuïta que, tot i comptar amb algunes limitacions com no tenir suport per 4K o limitar el nombre d’efectes i funcions, pot ser-te molt útil per aconseguir que els teus vídeos tinguin un aspecte professional.

 

En tractar-se d’un programa d’edició de vídeo professional necessitaràs un període d’aprenentatge previ per dominar les seves funcions, cosa que resulta increïblement senzill gràcies als tutorials en vídeo que trobaràs a la pròpia pàgina del programa i amb els que podràs dur a terme els teus primers projectes sense cap problema.

 

Lightworks és multiplataforma, de manera que, si a més de Windows utilitzes ordinadors amb GNU / Linux o macOS, podràs continuar fent-lo servir sense problemes en tots ells.

 

 

Jahshaka

 

Anteriorment conegut com CineFX, Jahshaka ha anat creixent i afegint més i més eines i funcions per passar de ser un motor d’efectes per a vídeo a un complet programa d’edició de vídeo i efectes especials.

 

Són molts els que ho comparen amb Adobe After Effects per les seves capacitats per crear efectes especials per a vídeos, però el seu ús pot anar una mica més enllà per endinsar-se de ple en l’edició de vídeo.

 

Parlem d’una potent eina d’edició de vídeo gratuït que pot considerar d’ús plenament professional i que, per tant, no resulta senzilla d’utilitzar. Per tant, si ets un usuari inexpert o no has utilitzat mai un editor de vídeo professional, Adobe After Effects o Combustion podries trobar-te molt perdut en una interfície amb tantes opcions i ajustaments avançats.

 

Un cop domines el seu ús, Jahshaka es converteix en un dels 7 millors editors de vídeo gratis per a usar en Windows i en una eina imprescindible per aconseguir espectaculars resultats en els teus vídeos.

 

Amb el podràs crear animacions, afegir efectes especials als teus vídeos en uns pocs passos, barrejar la música per crear una banda sonora o alternar clips de vídeo per crear vídeos més elaborats i amb una major riquesa de plànols.

 

 

Notícia original ComputerHoy  | “IBM Q System One, el primer ordenador cuántico comercial de la historia”

Leave A Comment